Øvrigt

Tips til et sundere sind

Dette indhold er sponsoreret 

Der skal nogle gange kun få ændringer til at udgøre en større forandring, og hvis du går og ønsker at gøre dit liv mere sundt – både for krop og sind – finder du nogle tips til et sundere sind her. Selvforkælelse eller -forplejning kan og skal bestå af mere end blot afslapning på sofaen. For inspiration, kan du se mere på Altertystys – Sexlegetøj. Ofte har ord end større indvirkning end vi regner med. Hjernen og sindet har en gennemtrængende magt når det omhandler at få en sundere indstilling til livet.

Lav dine egne regler

For det fleste, kan det at tale med sig selv, forekomme helt åndssvagt – næsten fjollet. Sandheden er bare at det gavner mere end man regner med. Forsøg eksempelvis at minde dig selv om, hvad du er taknemmelig for i dit liv, hver eneste dag. Lav dit eget ritual eller huskeregel hver aften, før du lægger dig til at sove. En andet ritual du kan udføre, kan indebære vejrtrækningsøvelser, beroligende musik eller andet afslappende, der passer lige til dig, som en form for anti-stress metode.

Hjernevridning fører til sundere tanker

Det er en god idé, hele tiden at sørge for at lære dig selv nye ting. At udfordre hjernen er nemlig utrolig godt for dit mentale helbred, og får ligeledes tankerne væk fra de udfordringer du måske går og kæmper med i dagligdagen. Sudoku eller krydsord er en god måde at holde hjernen i gang og lære nye ting på, uden at hjernen bliver overmandet af tanker. Derudover er det en god idé også at udfolde sine kreative kundskaber, for eksempel ved at male, strikke, hækle eller lignende. Teknikken kan føles besværlig i starten, men med tiden bliver det et afslapningsmoment for dig og kan føles afstressende.

Dyrk motion tre til fire gange om ugen

Forsøg at dyrke motion tre til fire gange om ugen. Motion holder dig både sundere, smukkere og gladere. Det behøver ikke være vildere end at du begynder at holde styr på antallet af skridt du tager på en dag. Overvej trappen i stedet for elevatoren når du kommer hjem fra arbejde, eller at gå eller cykel til og fra stationen i stedet for at tage bussen. Du kan også konkurrere med dig selv eller andre om at gå så meget som muligt hver dag.

Spis sundt

Fyld din tallerken op med mad i alle regnbuens farver, det vil sige frisk frugt og grønt i alle farver – jo sundere din tallerken bliver, jo sundere bliver dit sind. Lav derudover også hjemmelavet mad hver dag – at spise ude er ofte et dyrere og knap så sundt alternativ.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top