Øvrigt

Sådan sparer du penge som studerende

Som studerende er ens økonomiske råderum for det meste ikke særligt stort, når man er på en SU. Derfor er det væsentligt at finde måder, hvorpå man kan spare penge.

Studiebolig eller almindelig bolig?

Når man er studerende, har man ret til en studiebolig. Denne form for bolig er ofte billigere end almindelige boliger, idet det er beregnet til studerende, og det kun er studerende som må bo der. Derfor kan du med fordel ansøge om en studiebolig, hvis du er studerende, hvis du ønsker at spare nogle penge på husleje.

Benyt dig af diverse studierabatter

Når man er studerende og har et studiekort, så er det muligt for dig at få studierabat. Hvad end dette er i butikker, i boghandlen eller på caféer, så findes der en lang række steder, som har studierabat. Undersøg eventuelt på nettet, hvilke steder du kan få studierabat, for at spare penge på denne måde. Du kan måske være heldig at opdage, at din yndlingscafe eller yndlingsforretning har studierabat, som du aldrig har hørt om før.

Gør-det-selv projekter

I stedet for at købe det nyeste tøj og de nyeste møbler, så kan et alternativ, til at få noget nyt til enten sig selv eller sit hjem, være at vælge at gøre det selv. Du kan derfor vælge at kaste dig ud i diverse projekter, for at spare penge på at købe tingene fra ny. Find inspiration på eksempelvis Pinterest eller YouTube, hvor du kan finde diverse tutorials, som kan være en stor hjælp til at påbegynde dit projekt. Her kan du både spare penge, men på samme tid har du et hyggeligt projekt at give dig i kast med.

Sælg ud af dine ting

Har du en masse ting, som står og samler støv, eller som bare ligger smidt ind bagerst i dit skab, hvorfor så ikke sælge ud af dette og tjene nogle penge? Secondhand er blevet rigtigt populært, og der er derfor mange, som leder efter gode brugte kups, og specielt er brugt tøj blevet rigtigt populært. Så dit aflagte tøj, som du ikke får brugt, kan måske være penge værd. Sæt dine ting til salg på nettet eller bestil en bod på et loppemarked, og du kan være heldig at tjene nogle penge på ting, som du måske ikke troede var særligt meget værd.

Mangler du yderligere råd til, hvordan du får mere råderum i dit budget, kan du læse mere om dette her.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top