Hus og have

5 ting du skal have styr på inden flytningen

Ligegyldigt hvor mange gange, man har flyttet i sit liv, ender det altid med at blive et stort kaos, når man bliver kastet ud i flytningen. Der er utallige ting, man skal danne sig et overblik over i denne proces, og derfor kan man sommetider komme til at glemme de mest basale opgaver. I denne artikel vil vi præsentere nogle af de ting, man en gang imellem fortrænger i det forvirrende flyttekaos.

1. Adresseændring på kun 3 minutter

En af de ting der hurtigt kan blive fortrængt i flytterodet, er at man skal melde sin flytning til folkeregisteret senest 5 dage efter, at man officielt har overtaget sin nye bolig. Du melder din adresseændring online på deres hjemmeside ved hjælp af dit NemID. Det tager kun et par minutter, og der er derfor ingen undskyldning for at glemme det.

2. Skift læge og spar tid

Når man flytter til en ny bolig, er det ikke altid, man tænker over, at man faktisk også skal skifte læge. Det er super irriterende at skulle sidde i unødvendig transport, fordi man har glemt at skifte sin læge, når man i virkeligheden havde mulighed for at rende forbi hjørnet til den lokale læge.
Sørg derfor for at skifte din læge inden du flytter. Det vil spare dig en masse tid, penge og kræfter.

3. Hav styr på internet

Vi lever i en tid, hvor det er sindssygt svært at undvære internettet. Det er her, vi har kontakt med andre, finder opskrifter, læser nyheder og ser film. Derfor er det super irriterende, hvis man ikke har denne del på plads, når man flytter ind i sin nye bolig. At finde det rette internet og få installeret det, er en langvarig proces, og derfor skal man i gang minimum 2 uger før sin flytning for at sikre sig at mam har internet, når man flytter ind. Find internettet der passer til dig og dine behov ved at klikke her.

4. Tegn indboforsikringen

Hvis du er førstegangsflytter er dette råd især vigtigt, og det er, at du skal huske at tegne en indboforsikring. En indboforsikring giver dig erstatning for ejendele, der bliver stjålet fra din aflåste bolig. Du får også erstatning for, hvis din bolig bliver beskadiget ved brand, hærværk eller vandskade.
Du kan aldrig vide, hvornår uheldet er ude, og hvis der opstår vandskade, indbrud eller hærværk i de få dage, hvor du ikke har tegnet forsikring, ender du med at skulle betale et kæmpe stort beløb for det ødelagte eller stjålne.

5. De basale møbler

Det er en god ide at have styr på de basale store møbler, inden man flytter. Det tager ofte rigtig lang tid for de store møbler at blive leveret, og derfor skal du bestille dem i god tid.
Der er mange omkostninger forbundet med at skulle flytte, og derfor kan det nogle gange godt betale sig at låne penge uden om banken for at få råd til at etablere sig ordentligt fra start af. Hvis du lige har optaget et banklån, kan det være en længere og ofte umulig proces at få endnu et lån, og derfor kan det i mange tilfælde være smartere at finde en ekstern låneudbyder.

Forhåbentligt var disse tips nyttige i forhold til at huske dig på nogle af de mest basale ting, man ofte fortrænger i det forvirrende flyttekaos.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top