Hus og have

Få et bedre indeklima – slip for fugt

Efteråret går på hæld, og inden længe står vinteren for døren. Dette betyder også, at temperaturen falder, og vi begynder så småt at skrue op for radiatorer og tænde brændeovne. Hvad mange ikke tænker på derimod, er at med højere temperaturer i hjemmet og lavere temperaturer udenfor, så risikerer du at få fugt i hjemmet, hvis ikke du tager dine forholdsregler. Derfor bør du også være opmærksom på, at indeklimaet i dit hjem er tip-top. Dette kan nemlig være med til at spare dig for en masse bekymringer såsom skimmelsvamp og andre fugtskader. Hvis ikke du får styr på indeklimaet, kan det i værste fald være med til at nedbryde din bolig. Har du brug for hjælp til at undgå fugtskader i hjemmet, eller til at forbedre indeklimaet, så kan du få landsdækkende service til boligen.

Hvorfor bør man bekymre sig om indeklima i hjemmet?

Indeklimaet i hjemmet er vigtigt, ikke bare for dig, men også for resten af din bolig. Et dårligt indeklima kan nemlig medføre fugtskader, skimmelsvamp og højere risiko for allergiske reaktioner, sygdom og halsirritation. Synderen bag disse skal findes gennem et dårligt indeklima, for det er nemlig fugt, der skaber disse. Fugt kan bl.a. være et resultat af en dårligt udluftet bolig eller en for højt tempereret bolig. Fugt opstår, når vand afgives og ikke bliver lukket ud af huset. Dette vand kommer fra flere ting, bl.a. afgiver vi vand hver dag gennem vores sved. Hvis ikke vandet lukkes ud, så risikerer man, at vandet sætter sig i vægge, gulve eller andre dele af boligen, og dette kan medføre skader. Derfor bør man især være opmærksom på, at man får tilegnet sig vaner, der hjælper med at lukke vandet ud af huset, så du undgår fugtskader og de onder, der følger med. Men hvad kan man så gøre, for at undgå fugt?

Sådan undgår du fugt og dårligt indeklima

Der er mange forholdsregler, du kan tage for at undgå fugt i hjemmet og derved skabe et bedre indeklima. Som tidligere nævnt, så skal vandet lukkes ud af huset, og dette gøres nemmest ved at lufte ud. Det er især ekstra vigtigt, når vi går ind i de koldere tider på året, da vi begynder at fyre i hjemmet. Du bør udlufte boligen morgen, middag og aften, for at undgå fugt i hjemmet. Dette er især vigtigt i soveværelset, da vi sveder, når vi sover, og derved er soveværelset ekstra udsat, hvis ikke det luftes ordentligt ud. Du bør også undgå at tørre vasketøjet indenfor, da dette afgiver mange liter vand, der skal lukkes ud af huset på den ene eller anden måde. Mange tørrer vasketøjet på badeværelset, hvis dette er udstyret med ventilator eller andet udluftningssystem. På denne måde undgår du nemlig, at vandet absorberes i vægge eller gulv. Er du i tvivl hvorvidt dit hjem har problemer med fugt, eller vil du bare gerne have gode råd til affugtning af hjemmet, så kan du med fordel kontakte en fagmand for at få den fornødne hjælp.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top