Hus og have

Guide: Sådan indretter du haven smart

Det er ikke kun det indvendige i boligen, der trænger til en kærlig hånd engang imellem. Det gælder nemlig også det udvendige i haven. Mange mennesker finder stor glæde og ro ved at arbejde i haven og få noget grønt mellem fingrene. Det kan faktisk være ganske terapeutisk at arbejde i haven, hvormed man også får en god grund til at komme ud og få frisk luft og røre stængerne på samme tid. At indrette haven på ny kan være et fedt projekt at give sig i kast med, fordi man hurtigt kan se fremskridt og dermed hurtigere kan nyde resultatet. Det kan dog være lidt af en udfordring at indrette haven, så den både bliver funktionel og praktisk, men smuk og dekorativ på samme tid. Herunder får du nogle få tips til, hvordan det kan lade sig gøre.

5 tips til indretning af haven

  1. Udtænk en plan – En af de første overvejelser man kan gøre sig er, hvad man ønsker haven skal bruges til. Skal der for eksempel være sjove aktiviteter til børnene, mange smukke blomster og planter eller en skøn køkkenhave? Måske er du slet ikke så vild med idéen om at passe haven hele tiden og vil egentligt gerne bare have en stor og hyggelig terrasse, hvor familien kan hygge sig sammen. Hvis dette er tilfældet, så får du nok brug for en masse havefliser. Du kan her læse mere om fliser.
  2. Planlæg efter solen – Tænk over, hvor der kommer flest af solens stråler ind i haven og udnyt det. Det kan for eksempel være i forhold til blomsternes vækst eller om tørrestativet skal stå et bestemt sted. Det er også en god idé at tænke over, hvilket tidspunkt på dagen du regner med at bruge pladsen.
  3. Skab en ydre ramme – Hæk, stakit og plankeværk kan danne rammen om en have. Men det er også praktisk, hvis man gerne vil skærme for vind og støj. Derudover bliver haven mere isoleret og kan nydes som en lille, privat oase, hvor man kan solbade og holde grill-aftener helt uforstyrret.
  4. Bevar træerne – Har man træer i haven, så skal man tænke sig grundigt om, før man fælder dem. Det tager nemlig lang til før et nyt træ gror til og bliver flot. Derudover kan der være noget meget historisk og karaktergivende ved et træ, der har stået længe, som man ikke får ved helt nye og spæde skud.

Vær kreativ

Når du indretter haven, så er der også rig mulighed for at udfolde de kreative sider. Det kan for eksempel være, hvilke blomster der passer godt sammen og kan give haven et smukt farvespil. Men du kan også vælge at være kreativ, når du vælger fliser til gangstier, hyggekroge og terrassen. Hvis man tør at være lidt modig med sine valg, så er det en god måde at give haven endnu mere personlighed. På denne måde kan du også få lige præcis den have, som du altid har drømt om.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top