Øvrigt

5 tips til at sove bedre om natten

Vi har alle sammen brug for en god nats søvn på 7-9 timer for at kunne fungere ordentligt i vores vågne timer. Når dette så er sagt, så lider rigtigt mange danskere af dårlig søvnkvalitet, hvilket i mange tilfælde desværre også er forbundet med søvnløshed. Det er derfor af altafgørende betydning at du giver dig selv så gode søvnbetingelser som overhovedet muligt. Læs derfor videre her, hvor du får 5 tips til at sove bedre om natten.

1. Skær ned på internettet, inden du går i seng

En af de allerstørste hurdler for en god nattesøvn er (måske ikke overraskende) de mange timer vi spenderer foran vores mange skærme – og især de sidste par timer inden sengetid. Talrige undersøgelser taler nemlig deres klare og tydelige sprog. Det blå lys fra din smartphone, laptop og smart-tv påvirker (især om aftenen) din hjerne markant, og forhindrer den i at gøre sig ordentligt klar til den kommende nattesøvn. Forsøg derfor at gøre de sidste par timer inden du går i seng til en Instagram, Facebook og e-mail fri zone. Du vil nemlig lynhurtigt vågne op langt mere udhvilet, hvis det giver dette lille tip en chance. Få flere tips og inspiration her.

2. Husk at slukke lyset i soveværelset

Lys har fra naturens side en opkvikkende virkning på os mennesker, så det næste du skal gøre er naturligvis at slukke for lyset i dit soveværelse inden du sover. Et helt mørkt soveværelse giver nemlig din krop og hjerne de allerbedste forudsætninger for at blive ordentligt udhvilet. Og hvis der er tale om den lyse sommerperiode, så vil det måske ikke være den værste idé at investere i nogle gode mørklægningsgardiner.

3. Soveværelset bør have den perfekte temperatur

Den rette temperatur i soveværelset har desuden også en stor betydning på vores søvnkvalitet. Dit soveværelse bør nemlig hverken være for koldt eller varmt, men altid have en idealtemperatur på omkring 18 grader. På denne måde vil du nemlig aldrig have det for varmt eller koldt, mens du sover.

4. Hold rutinen

For virkelig at få en god nattesøvn er det naturligvis vigtigt, at du for så vidt muligt overholder en fast rutine. På denne måde vil din krop nemlig være indstillet på, hvornår den skal være vågen og hvornår den skal være i hvile. Og dette vil derfor resultere i, at din krops naturlige rytme finjusteres til altid at give dig den bedst mulige søvnkvalitet.

5. Invester i en god seng

Uanset hvor mørkt, afkølet og skærmfrit dit soveværelse er, så kræver det selvfølgelig at du har et ordentligt underlag at sove på. Du bør derfor afslutningsvist overveje at investere i en god seng til at hjælpe din nattesøvn godt på vej. Kast derfor blikket i retning af en god kontinentalseng eller boxmadras i en god kvalitet. Der findes nemlig ikke noget, der kan erstatte de fordele som en seng i god kvalitet kan give dig. Køb din seng her, og vågn op til en ny og mere udhvilet udgave af dig selv.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top