Øvrigt

Bliv klædt på til en bestyrelsespost

Bestyrelseslokalet er blevet åbnet og nye generationer af bestyrelsesmedlemmer er på vej til gode oplevelser og erfaringer i bestyrelsen. Måske er det dig? Med en Board Assure bestyrelsesuddannelse får du værktøjskassen til at blive et værdiskabende bestyrelsesmedlem, og bliver klædt på til en bestyrelsespost af erfarne, professionelle bestyrelsesmedlemmer og eksperter. Ikke nok med, at du bliver klædt på til at kunne varetage en bestyrelsespost, så får du også, efter gennemført uddannelse, et papir på dine kompetencer med Board Certificate. Uddannelsen er målrettet til både nuværende og fremtidige bestyrelsesmedlemmer og direktionsmedlemmer, som har en eller anden form for berøring med bestyrelsen. Så hvis du går med en drøm om at styrke dig som et aktivt bestyrelsesmedlem, og få de fornødne kompetencer til at professionalisere dit bestyrelsesarbejde, så er sandsynligheden stor for, at denne uddannelse vil være noget for dig.

Hvordan foregår uddannelsen?

Uddannelsen har en varighed på tre intensive dage. Så lad godt op hjemmefra. I de to første dage bliver fundamentet for dit bestyrelsesarbejde skabt, hvoraf du får indsigt i de vigtigste emner for bestyrelsen. Den tredje dag vil dine kompetencer, i det udfordrende live simulationsspil, blive testet, som er et spil, der er udviklet til og målrettet på uddannelsen. Ligesom så meget andet sker der også forandring og udvikling i bestyrelsesarbejdet, hvorfor underviserne løbende bliver opdateret, således du får det mest optimale uddannelsesprogram. Udbyttet af uddannelsen skulle gerne ende ud i følgende:

  • Styrkede faglige kompetencer
  • Seneste tendenser
  • Konkrete arbejdsredskaber
  • Medlem af aluminetværk
  • Best practice
  • Seneste lovgivning

Har du styr på din forsikring i forhold til dit bestyrelsesarbejde?

Udover bestyrelsesuddannelsen tilbyder Board Assure flere forskellige typer af forsikringer til bestyrelsesmedlemmer og direktører med formålet om at afdække deres risiko. Ofte stillede spørgsmål er, har jeg brug for det? Og hvad jeg skal bruge det til? Det er forståeligt, at disse spørgsmål dukker op, da man grundlæggende tænker, at dette ikke er nødvendigt. Men det korte svar er, at det er nødvendigt. Som bestyrelsesmedlem påtager du dig en række opgaver for det selskab, som du sidder i bestyrelsen for. Det betyder, at kreditorer kan sagsøge dig som bestyrelsesmedlem og gøre bestyrelsen enten kollektiv ansvarlig eller bestyrelsesmedlemmer personligt ansvarlig for krav. Her er det vigtigt at gøre opmærksom på, hvis bestyrelsesansvaret er personligt, så hæfter du også med din personlige formue. Og hvem ønsker dette? Hvis dette uheldigvis kommer til at gøre sig gældende for dig, er det altså kun bestyrelsesansvarsforsikringen, der kan hjælpe dig. Det anbefales derfor, at du tegner en personlig bestyrelsesforsikring, da mange foreninger ikke er forsikret ordentlig gennem en kollektiv ledelsesforsikring. Derudover dækker en personlig bestyrelsesansvarsforsikring også flere bestyrelsesposter. Det kan være, at du både sidder i bestyrelsen i dit barns håndboldklub og i din ejerforening? Og måske en tredje? Om alle omstændigheder dække denne forsikring ubegrænset antal bestyrelsesposter. Det kan også være, at du står i den situation, at du oveni også har en direktionspost. Hvis dette er tilfældet, anbefales det, at du tegner en kombineret bestyrelses- og direktionsforsikring. Ved dette bliver både dit direktionsansvar i en post dækket, samt bliver dit bestyrelsesansvar dækket ubegrænset af antal poster.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top