Hus og have

Anskaffelse af en pilleovn til boligen 

Hvad er en pilleovn egentlig, og hvorfor er den så effektiv. Den er en mere avanceret form for ovn end den velkendte brændeovn. I stedet for at fyre med træ som en brændeovn, fyrer en pilleovn med træpiller. Træpillerne er komprimeret træ fra savsmuld, savspåner og andre trærester. Her er der mindre rengøring, da træpillerne ikke sviner lige så meget som det at slæbe træ ind dagligt i den kolde sæson. 

Pilleovnens processer – mere automatiseret en den traditionelle brændeovn

Mange af de processer, der er ved at holde gang i ovnen er automatiseret, til forskel fra den kendte brændeovn. Dette betyder at det er betydeligt nemmere at holde gang i en pilleovn fremfor en brændeovn. Da en pilleovn ikke skal passses manuelt i samme grad som en brændeovn, er den nemmere at holde vedlige, og der skal ikke fyldes brænde i jævnligt. 

Betjening af en pilleovn 

I Forhold til en brændeovn, som er meget simpel at betjene, er en pilleovn lidt mere avanceret. De fleste processer er automatiseret, hvilket er en brugervenlighed og fordel i sidste ende. En pilleovn får træpillerne gennem et magasin, der automatisk forsyner pilleovnen med træpiller. Hertil er tilknyttet en termostat der fortæller, hvornår pilleovnen har brug for flere træpiller. Da pilleovnen er automatiseret går den som tidligere nævnt ikke ud, på samme måde som en brændeovn, der ikke er fyldt brænde på, desuden kan den holdes i gang over længere tid, faktisk op til flere dage. 

Udbytte af varmeafgivelsen fra en pilleovn 

Varmeafgivelsen fra en pilleovn er også mere effektiv end den varmeafgivelse der er fra en brændeovn. Varmen fra en pilleovn bliver cirkuleret rundt ved hjælp af en blæser. Denne funktion har en traditionel brændeovn ikke. 

Forskellige modeller dækker forskellige behov 

Der er mange forskellige modeller af pilleovne at vælge mellem. Derfor er der nogen ting der skal tages stilling til. Hvilke ønsker er der til magasinet? Jo større et magasin, jo flere træpiller kan blive fyldt i. Desuden har magasinets størrelse stor betydning for hvor lang til pilleovnen kan brænde, uden at der skal fyldes op. Der kan også være forskel på brugervenligheden, er den nem at betjene? Der fås pilleovne med display til betjening, andre modeller betjenes via en app, og selvfølgelig er der mulighed for en kombination af både display og app. Her er det vigtigt at behovet identificeres, så det dækkes bedst muligt.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top