Øvrigt

Begynderguide: 10-trins koreansk hudplejerutine

De koreanske kvinder lærer fra barnsben, hvad vi herhjemme vil kalde for en rimelig heftig hudplejerutine. Koreansk hudpleje er blandt de mest innovative i hele verden, og nu har den vestlige verden efterhånden fået øjnene op for de koreanske vidundere.

Se de 10 trin her, der rummer alt fra en ansigtsmaske til solcreme:

Trin 1: Oliebaseret rens

Start med oliebaseret rens, der effektivt fjerner al makeup og snavs. Når al din makeup har “givet slip”, tilføjer du en smule vand og masserer igen. Skyl efter med lunkent vand.

Trin 2: Vandbaseret rens

Ja, den er god nok – du skal have fat i to renseprodukter. Et enkelt renseprodukt er nemlig ikke nok til at komme i dybden, og konceptet kaldes også double cleansing. Du renser olie og det sidste snavs og makeup af.

Trin 3: Eksfoliering

Brug et eksfolierende produkt – enten en kemisk eksfoliering eller en fysisk eksfoliering. Det fjerner døde hudceller og modvirker urenheder, tør/skællende hud og tilstoppede porer.

Trin 4: Toner/skin tonic

Efter rens og eksfoliering skal hudens pH-værdi genoprettes. Det gør du med en skintonic. Herefter vil huden være klar til at tage i mod fugt og pleje fra de efterfølgende produkter. Vælg en blid skintonic uden eksempelvis alkohol.

Trin 5: Essens

Essens bruges i stor stil i koreansk hudpleje, men det er stadig meget nyt for os herhjemme. Essens beskrives bedst som en blanding mellem en serum og en toner med en flydende og tynd konsistens.

Step 6: Serum

Serum indeholder aktive ingredienser med en høj koncentration – mere end i en almindelig creme. Der findes et hav af forskellige seraer til forskellige hudtyper, så du kan finde den, der passer bedst til dig.

Step 7: Ansigtsmaske/sheet-maske

Efter serum er det tid til at slappe af med en lækker ansigtsmaske. Du kan sagtens bruge creme-ansigtsmasker, men vil du følge den koreanske stil, skal du bruge en sheet-maske.

Step 8: Øjencreme

Huden omkring øjnene er meget sart, og vil du gerne holde øjnene unge, må du aldrig springe over øjencremen. Det nedsætter aldringsprocessen og mindsker sorte rander og hævelser.

Step 9: Fugtighedscreme

Endelig er det tid til en fugtighedscreme. Den omslutter alle de lækre plejeprodukter, du har på huden, så de virker endnu bedre og endnu længere. Samtidig plejer cremen også, og du kan vælge den, der passer til din hudtype.

Step 10: Solcreme

Hemmeligheden bag jævn, ung huden uden rynker er og bliver solcreme. Og i Korea springer man aldrig over solcremen – noget vi herhjemme i den grad kan lære noget af. Du kan springe trinnet over i din aftenrutine, eller hvis der er SPF i den fugtighedscreme, du bruger.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste artikler

To Top