Øvrigt

CFD – en anderledes og attraktiv investeringsform

Investerer du dine frie midler? Hvis svaret på det spørgsmål er ”ja”, taler al sandsynlighed for, at dine midler primært investeres i aktier, og sekundært i obligationer og ejendomme. Det er typisk disse investeringsaktiver, private investorer kigger på, når de skal investere.

Det er der for så vidt ikke noget galt i. Både aktier, obligationer og ejendomme kan være attraktive investeringsaktiver. Udfordringen ligger snarere i, at du som privatinvestor begrænser dine muligheder for at skabe et fornuftigt afkast, hvis du allerede fra start sorterer andre investeringsaktiver fra – måske af den simple grund, at du ikke kender til dem.

I denne artikel kan du læse om et alternativ til de traditionelle investeringsaktiver. Her ser vi nemlig nærmere på CFD’er.

Hvad er en CFD?

CFD står for Contract For Difference, og en CFD er således en finansiel kontrakt mellem to parter. Begrebet ”finansiel kontrakt” kan give sved på panden for de fleste, men CFD’er er faktisk ganske enkle. En CFD er blot et værdipapir, der følger prisen på et underliggende aktiv. Du kan f.eks. købe eller sælge en Novo Nordisk-CFD, der følger kursen på Novo Nordisk-aktien.

Fordelen ved at investere i CFD’er er, at du nemt kan shorte CFD’er, og samtidig giver de mulighed for en højere gearing, end det ellers er tilfældet.

Hvad kan jeg investere i?

En anden fordel ved investering i CFD’er er, at der er uanede muligheder indenfor forskellige aktivklasser. Du vælger selv, om du ønsker at investere i CFD’er indenfor aktier, råvarer, forex eller noget helt fjerde. Du kan vælge mellem aktiver på alverdens børser – et godt eksempel er platformen Saxotradergo, hvor der er mere end 9.000 forskellige CFD’ere at vælge imellem!

Hvordan kommer jeg i gang med CFD-handel?

Hvis du overvejer at undersøge nærmere omkring CFD-handel, er netop en platform det rette sted at starte. Flere platforme tilbyder en gratis demokonto, hvor du i ro og mag kan handle med CFD’er og vænne dig til mekanismerne, inden du begynder at handle for rigtige penge. Et eksempel på en platform kunne være førnævnte Saxotradergo. Her kan du også læse mere om Saxo og deres mange CFD’er.

Sideløbende med, at du handler på din demokonto, bør du også tilegne dig viden om, hvordan du får succes med CFD-handel. Der findes masser af blogs, videoer, guides og mange andre brugbare informationskilder på nettet, hvor du kan sætte dig ind i CFD-handel, så du har alt det grundlæggende på plads, inden du begynder at handle med rigtige penge.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top