Hus og have

Få mest muligt ud af din terrasse

Når udetemperaturen begynder at nærme sig de 20 grader og naturen får forårsfornemmelser er vi danskere hurtige til at trække udenfor. Selvom ikke alle har bolig med stor have, har langt de fleste dog en terrasse. Det kan være, at det bare drejer sig om et kvadrat af fliser, lige stor nok til et cafesæt med bord og stol. Men ikke desto mindre er det din lille helt-udestue, hvor du kan sidde og nyde solen, lytte til fuglene og få frisk luft. For at få mest muligt glæde ved denne oase, skal du indrette den efter dine behov.

Opfriskning efter vinteren

Efter at have stået ubrugt hen i flere måneder, udsat for masser af nedbør og kulde, trænger de fleste terrasser til en kærlig hånd. Start med at tjekke, om fliserne er intakte og i god stand. De skulle gerne være så pæne, at du har lyst til at gå herud i lette sko eller barfodet. Find kosten frem og fej fliserne fri for blade, små grene, jord med mere. Hvor beskidt din terrasse er blevet, kommer meget an på hvor den er placeret. Du kan således få brug for at fjerne belægninger såsom alger. Du kan gøre det selv eller vælge at få professionel hjælp. Søg eventuelt efter ”fliserens pris” på nettet. Nogle gange er en let rengøring med vand og en hård kost nok.

Indret dit udendørs hyggerum

Hovedformålet med at komme ud at sidde er at slappe af. Du skal derfor skabe dit eget hyggerum, ud fra hvad du forbinder med afslapning. Hvis du elsker blomster, kan du placere potter med dine yndlingsplanter rundt omkring dig. Det er også vigtigt, at du har noget behageligt at kigge på fra din liggestol. Det kan være planter, en skulptur eller måske bare et træstakit? Vigtigst af alt: En behagelig siddeplads, hvor du bare kan flade ud.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste artikler

To Top