Oplevelser

Faxe by besidder en 63 millioner år gammelt koralrev

Annonce

Faxe by ligger på kanten af Faxe Kalkbrud, et 63 millioner år gammelt koralrev. Faxe by er en spændende butiks by med mange unikke butikker. Faxe by er også kendt for sin smukke natur, sine hyggelige caféer og restauranter og ikke mindst Faxe Kalkmuseum. Faxe Kalkmuseum ligger i Faxebyen og er et af de mest besøgte museer på Stevns. Faxebyen har også et spændende natteliv med mange barer og diskoteker, hvor de unge som bor i byen eller omegnen kan benytte de mange muligheder for at have det sjovt i weekenderne. Læs mere her omkring de mange muligheder og fordele ved at besøge Faxe by.

Geomuseum Faxe ligger på kanten af Geopark Stevns Klint

Geomuseum Faxe ligger på kanten af Geopark Stevns Klint. Geomuseum Faxe har en stor udstilling om de fossiler der findes i Faxe Kalkbrud, og giver et indblik i en forunderlig svunden verden. Geomuseum Faxe er et af de mest besøgte museer på Stevns og byder på masser af spændende oplevelser for både børn og voksne. Geomuseum Faxe har desuden en café med udsigt over Geopark Stevns Klint, hvor man kan nyde en kop kaffe eller the samt en lækker sandwich. Geomuseum Faxe huser også Nautil Lounge, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt over Geopark Stevns Klint. På førstesalen kan du i Nautil loungen nyde den fantastiske udsigt over kalkbruddet i Geopark Stevns Klint, og børnene kan tegne og lege med maskiner i vores modelkalkbrud.

Blåbæk møller består af en vandmølle og en vindmølle

Blåbæk møller består af en vandmølle og en vindmølle. Begge blev fredet i 1959. Møllen er ejet af Rosendal Gods, men virker stadig den da i dag. De har dog ikke været i brug siden 1939. Møllekomplekset ligger ved Faxe å, syd for Faxe. Den nævnes første gang i historien i 1472, men nogle dele er fra 1660’erne. Indtil starten af 1900-tallet var møllen fæstemølle for Rosendal Gods, som ligger lige i nærheden. Der tale om først en, og siden hen to møller, deraf navnet Blåbæk Møller.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top