Oplevelser

Ferie med lavt klimaaftryk? Overvej at tage til Fanø

Vil du gerne på en billig ferie, kan du i stedet for at rejse til verdens store feriebyer blive her i landet og tage på udflugt i Jylland, der er spækket med rolige feriebyer og købstæder ud til kysterne. Tager du til Esbjerg, er det næsten oplagt også at tage færgen til Fanø. Her kan du opleve masser af skøn natur, friske havbriser samt idylliske landsbyer. Faktisk så kan du også feriere bæredygtigt på Fanø.

Ferie på Fanø med lavt klimaaftryk

Hvad kan så gøre en ferie på Fanø bæredygtig? For det første har en tur fra København eller Aalborg til Fanø sjældent det samme klimaaftryk, som når du tager flyveren til Sydeuropa. For det andet kan du på Fanø nyde lækre retter tilberedt med lokale råvarer. Nu er øen ikke selvforsynende inden for alt, hvad mad og drikke gælder, men du kan få en masse fødevarer fra det lokale røgeri, slagteri osv.

Du behøver ikke bilen på Fanø

Som noget tredje lægger en ferie på Fanø op til, at du cykler mellem øens største byer. Der er nemlig cykelsti mellem Nordby, Sønderho, Rindby Strand og Fanø Bad. Så du behøver faktisk ikke stige ind i bilen for hurtigt at nå fra den ene ende af øen til den anden. Kører du mountainbike, har du i øvrigt flere oplagte ruter at fare ad, bl.a. ved Fanø Klitplantage og også mellem de største klittoppe på øen.

Nyd Fanøs skønne natur

Og siden Fanø er spækket med natur, så kan du få meget tid til at gå med bare at nyde synet af det rige fugleliv ved Nationalpark Vadehavet. Så en ferie på Fanø bliver ikke en ferie, hvor dine øjne er klistret til en skærm hele tiden. Her har du mulighed for at koble af, mentalt såvel som elektronisk.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top