Elektronik

Genial metode: Tegn dit projekt i et 3D-Tegneprogram inden du bygger

En gang var 3D-tegneprogrammer forbeholdt arkitekter og bygningskonstruktører.

 

Sådan er det ikke længere. Nu kan alle med en anelse teknisk snilde og adgang til en computer downloade gratis 3D-tegneprogrammer, hvor de kan tegne deres projekter inden de bygger dem.

 

Om SketchUp tegneprogrammet

SketchUp er et gratis 3D-tegneprogram. Oprindeligt blev det udviklet til arkitekter.

 

Tegneprogrammet er browser-baseret, hvilket betyder, at du ikke skal downloade noget til din computer. Desuden fungerer det både til Mac og PC.

 

Pt findes SketchUp tegneprogrammet ikke på dansk. Selvom der tydeligvis er efterspørgsel på det, men desværre er det danske marked nok for lille til at Trimble (firmaet bag SketchUp) har vurderet at det kunne svare sig at lave en dansk version af det populære tegneprogram.

 

Men erfaringen viser, at det trods den sproglige barriere er meget let og intutitivt at navigere rundt i.

 

Tutorials til tegneprogrammet SketchUp

Desuden findes der adskillige grundige vejledninger til Sketchup tegneprogrammet.

 

Blandt andet på her på Gør Det Selvs hjemmeside, hvor du finder en meget udførlig guide til det gratis tegneprogram SketchUp.

 

I vejledningen får du vist alt fra, hvordan du downloader tegneprogrammet, opretter en bruger og bygger en simpel konstruktion. I deres eksempel bygger de en Pergola til haven, men de samme principper kan du bruge uanset hvilket projekt du står overfor.

 

Når du først har tegnet dit projekt i tegneprogrammet, har du målfaste tegninger, du kan gå videre med i dit byggeprojekt.

 

Det er en kæmpe hjælp og når du først laver en 3D-tegning, er du sikker på, at alle stolper, brædder og plader passer perfekt sammen i virkeligheden.

 

Tegning af hus eller småting

 

I det gratis tegneprogram kan du tegne alt lige fra et lille kaninbur til hele dit hus.

 

Det er oplagt at bruge tegneprogrammer inden man bygger i haven – fx skure, pergolaer, terrasser, etc. Men mange bruger det også til indendørs projekter, fx forud for en ombygning. Eller inden de skal bygge nyt køkken eller nyt badeværelse.

 

Brug visualiseringer inden du beslutter dig

Måske kender du problemstillingen. Du er i gang med et større projekt i hjemmet, men kan ikke tage den endelige beslutning om materialerne.

 

Alle der har stået i en malerforretning og overvejet de mange forskellige farver ved, hvor svært det kan være at tage den endelige beslutning. Men her kan tegneprogrammer også være en hjælp.

Hvis du fx er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge fliser eller det populære microcement til dit nye badeværelse eller gulv, kan du lave visualiseringer med begge materialerne og på den måde få en idé om, hvorvidt det ene eller det andet vil stå bedst til rummet.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top