Øvrigt

Gode råd til sundere tænder

Alle vil gerne have et flot smil og sunde tænder. Og selvom et naturligt hvidt smil og lige tænder ikke er noget, alle er velsignet med, så kan de fleste sørge for, at deres mundhygiejne i hvert fald er i orden. Vi har talt med tandlægen hos TeamTand for at få gode råd til sund (hjemme)tandpleje. Her er de grundlæggende råd, der blev gør sig gældende.

2×2

2×2? Hvad skal det nu betyde? Jo, det skal betyde, at du dagligt skal huske på 2×2-reglen, så du altid får husket at børste dine tænder. Det hele relaterer sig til, at du skal børste tænder to gange dagligt – og her er der naturligvis tale om når du står op og inden du går i seng – og at du hver gang skal børste af minimum to minutters varighed.

Man gør klogt i at bruge et lille ur eller en timer, når man børster, så man netop får børstet de to minutter. Årsagen er, at man skal sørge for at børste grundigt, og altså ikke bare skynde sig at børste 15 sekunder, inden man skal ud ad døren.

I dag har mange elektriske tandbørster faktisk en indbygget timer, hvor formålet er, netop at signalere, hvornår man er færdig, så folk ikke slipper tandbørsten for hurtigt.

Indstil derfor uret eller brug en tandbørste med indbygget timer – og kom så grundigt rundt i hele munden.

Brug tandtråd

Hvis du vil holde dine tænder flotte og rene, er tandtråd en af dine nye bedste venner. Tandtråden spiller en stor rolle i forhold til at komme ind og rense imellem tænderne. Mange har tætsiddende tænder, og særligt her kan tandbørsten ikke komme til over det hele. Du skal derfor bruge tandtråd til at komme ind i mellemrummene og få renset ud, så der ikke opstår problemer med huller i tænderne, plak etc.

Husk dine tider hos tandlægen

Udover at pleje dine tænder ordentligt selv, skal du huske at besøge tandlægen efter de anbefalinger, du får netop der. Tandlægen har derved mulighed for at følge udviklingen omkring dit tandsæt og dit tandkød, og kan derfor anbefale derefter.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top