Shopping

Gode tips til at få mere ud af din træning

Rigtig mange danskere dyrker en eller anden form for motion, hvad end det er en holdsport, træning i et fitnesscenter eller løbeture i skoven. For nogle er det bare en hyggelig hobby, men for andre er det lidt mere alvorligt. Ikke fordi du nødvendigvis lever af det, men fordi sporten eller træningen betyder noget for dig. Hvis du står i denne situation, leder du nok altid efter måder, hvorpå du kan optimere din fysiske præstation – og det kan du læse mere om herunder.

Spis ordentligt – og spis rigeligt

For langt de fleste sportsgrene gælder det, at det ikke er noget positivt, hvis du taber dig. Det betyder nemlig ofte, at du har mindre fysik at stå imod med – selvom der naturligvis også er undtagelser, som f.eks. løb, hvor vægttab godt kan være positivt. For at undgå at du taber dig, er det vigtigt, at du ikke kommer i et kalorieunderskud – altså at du indtager færre kalorier, end du forbrænder. Så begynder kroppen nemlig at bruge af sine egne energireserver, og det første der bliver nedbrudt, er dine muskler, hvilket på ingen måde er ideelt for en sportsudøver.

 

God søvn og restitution

Hvis din krop skal præstere på et højt niveau, er det vigtigt, at den er veludhvilet, og at dit energiniveau er højt. Er du træt, kan det være svært at presse kroppen derud, hvor du kan skabe resultater.

Udover dette er det også vigtigt at restituere ordentligt, efter du har været aktiv. Det kan f.eks. være med massage eller isbade – du skal gerne have dit blodomløb i gang, uden at du presser kroppen alt for meget. Der findes i dag også teknologi, der kan hjælpe dig med denne restitution, bl.a. ved hjælp af vacumterapi – her kan du f.eks. læse mere om boots til recovery.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top