Hus og have

Grillsæsonen er i fuld gang – kan den overhovedet blive bedre? Ja, læs med her og hør mere om hvordan

Nu er sommeren over os og årets grillsæson er for længst skudt i fuld gang. Traditionen tro har alle grill entusiaster fundet grillen frem. Hvis du er blandt de mange grill entusiaster som ikke kun er indehaver af selve grillen, men også har det fulde tilbehør, kan du her få inspiration til hvordan du kan gøre din grill sæson til en endnu større succes – og resultatet er intet mindre en fantastisk. 

Grillmad med det lækreste resultat 

Om du er til gas- eller kulgrill, har du sikkert oplevet at kødet ikke altid er lige mørt. Men det er der en løsning for, og den er faktisk ganske simpel. Med en sous vide stav kan du kombinere kvaliteten fra sous viden og dit udekøkken og få et udsøgt resultat. 

I alt sin enkelthed består sous vide metoden i at tilberede din mad i vakuumposer over længere tid i et vandbad. Vandbadet har en ensartet temperatur, hvor du har den fulde kontrol over temperaturen, som kan være vanskeligere på en grill. Derfor kan du med fordel tilberede dit kød i en sous vide, og tilberede tilbehør og pølser på grillen. For at opnå en stegeskorpe på dit kød, griller du det efter du har tilberedt det i din sous vide. Resultatet er en mørt og velsmagende stykke kød, med den lækreste stegeskorpe fra grillen. 

Fra restaurant til hjemmekøkkenet 

Tidligere blev sous vide udelukkende anvendt i det professionelle køkken. Hvor den konstante søgen efter mad tilberedt til perfektion har været med til at udvikle metoden. Men som med alt andet har den teknologiske udvikling været med til, at de fleste husholdninger er udstyret med diverse køkkenmaskiner, som er med til at forenkle madlavningsprocesserne. En sous vide stav er bare en god og fornuftig tilføjelse til dit køkken sortiment. 

Hvilken model skal du vælge? 

Inden du hopper ud i sous vide universet, er den en fordel at søge lidt viden på området. Der er mange forskellige modeller der hver især dækker hvert deres behov. For at få den bedste model til dit behov, er du først og fremmest nødt til at kende dit behov. Har du behov for at lave mad til få eller mange? Det påvirker hvilken stav du skal vælge, om den skal være beregnet til et stort eller lille kar.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top