Øvrigt

Guide til kør-selv-ferie

Sommeren 2020 var lidt af et flop, så rigtig mange danskere ser frem til en dejlig sommer i 2021. En sommer hvor vi forhåbentlig kan komme udenlands, ligesom vi plejer. Bilferier kan man heldigvis holde både i Danmark og udlandet, så hvad enten din familie kører til Italien eller Skagen, så læs med her for at få tips til en god kør-selv-ferie.

En sjov tur

En kør-selv-ferie indeholder naturligvis en køredel, og den er ikke altid lige spændende. Derfor er det vigtigt, at både du og dine børn er underholdte.

For børnene kan underholdningen bestå i kortspil, farvelægning, en film, 20 spørgsmål til professoren eller lignende.

For de voksne er det måske en god podcast eller en lydbog, der skal til for at holde kedsomheden nede.

En sikker tur

Der kan ske mange uforudsete ting på en ferie. På en bilferie kan de uforudsete ting være problemer med bilen. Problemer med bilen er selvfølgelig aldrig sjovt, men hvis du står i Østrig, og du ikke taler tysk, er det altså endnu mindre sjovt. Derfor er det godt at have et abonnement på autohjælp. Så virker situationen lidt mere overkommelig.

Abonnementet giver også en tryghed, når man kører på smutture indenfor Danmarks grænser. Hvis du bor i Odense og er kørt til Randers Regnskov, er det nemlig heller ikke særlig fedt at være fanget i Randers pga. et fladt dæk.

En overkommelig tur

Børn under 13 år er ikke altid lige nemme at have med på kør-selv-ferier, for de kan ikke helt så nemt aktivere sig selv, som de ældre søskende og de voksne kan. Derfor er det vigtigt, at I får talt med børnene om ferien i god tid. Fortæl børnene, hvor lang turen er, og spørg ind til, hvad de gerne vil lave på køreturen. Sørg også for at lave nogle gode stop undervejs.

Hvis I har helt små børn, kan det være en fordel at køre om natten, hvor børnene sover. Det gør turen mere overkommelig for både dem og jer, hvis børnene ikke slås på bagsædet.

Som forældre skal I også tænke over, hvor lang en strækning I vil kører med børn i bilen. Det kan godt være, der er utroligt lækkert i Syditalien, men husk at der også er goder ved at køreturen er lidt kortere, som den f.eks. er til Frankrig. Jo kortere køreturen er, jo mere ”rigtig” ferie, får I ud af det som familie.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top