Mode

Har du problemer med at få langt hår? Her er hemmeligheden

Hvis du nogensinde har forsøgt at lade en korthårsfrisure gro ud, så har du sikkert også hurtigt opdaget, hvor lang tid det kan tage. Desværre oplever nogle kvinder også, at når håret når en vis længde, så kan det ikke bliver længere.

Der er stor forskel på hår, og derfor er det ikke altid muligt at få langt hår, men noget kan du gøre, hvis du ikke vil give op på drømmen om lange lokker.

Forstå dit hår

Inden du for alvor kan styrke dit hår og måske gøre det længere, så er du også nødt til at forstå dit hår. Det tager nemlig tid for håret at vokse, men præcis hvor hurtigt vokser hår?

Normalt vokser håret omkring 1-2 centimeter om måneden. Hvis du derfor vil gå fra et pixie cut til page, så kan det alene tage op til en år.

Håret har faktisk en cyklus for hårvækst, hvor det størstedelen af tiden gror. De individuelle hår vil dog også alle før eller siden gå i det, der hedder den katagene fase, hvor de stopper med at gro, og derefter den anagene fase, hvor hårene falder ud, og cyklussen begynder på ny.

Hjælp dit hår på vej

Denne grundlæggende viden om håret kan hjælpe dig, hvis du vil tage dig bedre af dit hår og have det til at blive længere.

Hvis du vil have håret til at blive længere, så handler det om at strække hårvækstfasen så længe som muligt, og det kan du gøre på flere måder.

Du kan blandt andet styrke dit hår indefra ved hjælp af din kost. Ligesom med så meget andet så kræver dit hår nemlig næringsstoffer for at vokse. Det kan du give håret ved at spise blandt andet:

  • Æg
  • Fisk
  • Nødder
  • Masser af grønt

Det er nemlig noget af den mad, som indeholder gode næringsstoffer for håret. Du kan dog også tage blandt andet B vitaminer til håret, hvis du vil være sikker på, at du aldrig mangler næringsstoffer.

Pas på dit hår

Udover at hjælpe dit hår til at gro, så er det også vigtigt, at du passer på dit hår, hvis det skal blive længere. Hvis dit hår er slidt, risikerer du nemlig, at det knækker af i stedet for at blive langt.

Nogle gode råd er:

  • Minimer hårvasken
  • Red ikke håret for ofte
  • Brug ikke skrappe produkter
  • Pas på med varme

Der er meget du kan gøre, men du skal altså passe på håret. Glem heller ikke at klippe de spaltede spidser af en gang imellem.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top