Øvrigt

Hvad betyder de forskellige ting, når man snakker om strøm?

Har du forsøgt at følge med i elpriser, kWh og meget andet? Strøm er blevet et af de emner, der fylder rigtig meget. Både på den politiske dagsorden, i medierne og i den daglige tale mellem venner, familie og kolleger, og med god grund. De relativt pludselige prisstigninger har gjort, at mange er blevet pressede på økonomien, og derfor vil de fleste gøre meget for at spare lidt penge.

Et spørgsmål, du måske har stillet dig selv, kunne være ”hvornår er strømmen billigst?”. Der er ikke et endegyldigt svar på spørgsmålet, og det er da også afhængigt af flere forskellige faktorer, men der er forskellige tommelfingerregler, du kan følge. Generelt siges det, at strømmen er billigst, når efterspørgslen er mindst. Det betyder, at prisen er lavest i løbet af natten eller formiddagstimerne, hvor mange er på arbejde. Omvendt er det typisk dyrest mellem 17 og 20.

Hvorfor er der prisforskelle?

Du har måske oplevet, at forskellige overblikssider for strøm viser, at der er forskel på prisen, alt efter om du befinder dig øst eller vest for Storebælt – og det kan godt undre. Den er god nok – der er i nogle tilfælde faktisk forskel. Grunden til dette skal findes i, at der er forskellige kabelforbindelser, der sørger for strøm til Danmark, og det får indflydelse på prisniveauet. Vestdanmarks elnet er forbundet til det tyske, og derfor kan det også afhænge af priserne på det tyske marked i nogle tilfælde.

Hvis du gerne vil blive endnu bedre til at spare på strømmen, kan det betale sig at se på, om I har forskellige apparater, der ikke bliver brugt, som I kunne overveje at slukke helt for, frem for at have dem til at stå på standby. Det kan være alt fra mikroovnen til en computer, der måske altid står til strøm eller i dvale.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste artikler

To Top