Erhverv

Hvordan klarer man sig gnidningsfrit igennem gymnasiet?

Flere og flere gymnasieelever udtaler, at de har stress og føler et kæmpe pres. Og det er faktisk også helt forståeligt, hvis man f.eks. ved at ens drøm er at komme ind på medicin uddannelsen og man ved man skal have et snit på f.eks. 11.

Så ved man hvor man skal ende henne på karakterskalaen, hvis man har nogle forventninger om at klare sig igennem skærene. Derfor kan det være et pres man selv skaber omkring sin egen fremtid.

Men hvordan kommer man igennem gymnasiet med den ønsket karakter uden at man ender med stres eller rammer bunden. Der er flere ting man skal være opmærksom på.

Først skal du være meget opmærksom på dine egne forventninger og pres til dig selv. Er det fair det pres du lægger på dig selv? Eller er det en lidt for stor mundfuld, som du udsætter dig selv for? Her er det super vigtigt at du ikke lægger for meget ansvar på dine skuldrer, da mange unge gymnasieelever knækker af deres egne forventninger til dem selv.

Udover at være opmærksom på sine egne forventninger, så er det også vigtigt at du ved, at du har gjort det bedste, når du laver lektier og forbereder dig. For du kan ikke skyde skulden på dig selv, hvis du har gjort det bedste.

Her kan det være en god ide at bruge værktøjer som f.eks hjemmesiden inspo.dk eller finde dig en mentor, som kan hjælpe dig med de områder som du har det svært med. En mentor kan være en rigtig god løsning, hvis du vil i dybden med et bestemt emne, som du har svære udfordringer med.

Udover fokus på det faglige, så er det også vigtigt at du husker at koble af. Du går kun i gymnasiet en gang, så husk at nyd det. En god måde at koble af på, er at være sammen med vennerne og gå til fester. Husk at dine venner også går igennem de samme ting som dig, derfor er det godt at have nogle at sparre med.

Hvis du aldrig har dyrket sport i dit liv, så kan det også være en god ide at starte med at dyrke sport. Der er mange fordele ved at gå til sport og en af dem er bl.a. at du har mulighed for at koble af og tænke på andet end studiet.

Det behøver ikke være sport, det kan også være en hobby som f.eks. maling eller noget helt andet. Uanset hvad, så kan det give dig en stor hjælp, hvis du vælger at bruge din tid på andet end studiet.

Hvis du føler, at du ikke kan overskue noget og du føler dig stresset, så skal du søge hjælp hurtigst muligt. Stres skal ikke være en del af gymnasiet.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste artikler

To Top