Øvrigt

Hvornår er man en alkoholiker?

Det kan være svært at sætte grænsen for, hvornår man må kalde en person alkoholiker. Lige så svært er det at vide, hvilke symptomer man skal være opmærksom på. Herunder forsøger vi at gøre dig klogere på, hvornår man er alkoholiker, og hvad symptomerne er.

Symptomerne på et alkoholmisbrug

hvornår er man alkoholiker? Først og fremmest er det vigtigt at være klar over, hvilke symptomer der følger med et alkoholmisbrug. Ved at kigge på symptomerne er det nemlig lettere for misbruger og pårørende at vide, hvornår man er alkoholiker. Den ofte største symptom er trangen til alkohol, som ofte er stærkere end både viljestyrken og fornuften. Derudover mærker man ofte et kontroltab ved indtagelse, da man ofte ingen bremseklods har. Man kan altså ikke stoppe, når man først har taget første slurk, og derfor drikker man sig typisk altid meget beruset. Toleranceøgning er et symptom, som gør, at der skal større og større mængder til at give det samme rus, da hjernen vænner sig til alkoholen. Er man alkoholiker, vil de fleste også få abstinenser dagen efter. Disse vil vise sig i form af hjertebanken, rysten, sveden og psykisk og fysisk ubehag. En yderligere symptom er, at misbrugeren fortsætter sit misbrug selvom, man er klar over, at det har negative effekter og konsekvenser. Da de fleste ikke selv evner at stoppe, selvom man har erkendt sit misbrug. Sidst men ikke mindst ser man blandt alkoholmisbrugere, at alkohol spiller en stor rolle i misbrugerens liv.

Hvor går grænsen

Dansk MisbrugsBehandling mener, at hvis man kan sige ja til 3 af overstående symptomer, så kan man kaldes en alkoholiker. Det kan dog være svært at finde rundt i, da et alkoholmisbrug påvirker forskelligt fra person til person. Er du eller dine pårørende i tvivl, er det en rigtig god idé at kontakte professionelle, så de kan hjælpe dig med at sætte grænsen!

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top