Hus og have

I disse tilfælde skal du bruge rotorklipperen fremfor slagleklipperen

En rotorklipper er en yderst populær græsklipper til traktor, hvor større græsarealer skal klippes, idet den har flere kræfter end en helt almindelig plæneklipper og kan klippe større arealer af gangen. Man kan få rotorklippere med en arbejdsbredde mellem 120 og 240 cm.

Rotorklipperen har de fordelagtige funktioner, at den klipper græsset fint ved hjælp af 3 knivblade, så det bliver liggende i det tilbageværende græs. Det betyder, at du kan lade det klippede græs ligge, når klipningen er overstået. På den måde er det for dig en nem arbejdsopgave at gå til.

Maskinen egner sig bedst til jævne arealer, hvor græsset ikke er alt for højt, hvor der ikke ligger genstande i vejen, såsom sten eller grene.

Sammenlignet med slagleklipperen, bør du vælge rotorklipperen, hvor du ønsker et pænere resultat. Den klipper nemlig finere og pænere en slagleklipperen gør. Den er f.eks. meget brugt på golfbaner, hvor græsset skal være lige og kort eller på boldbaner og ekstensive landbrugsarealer.

Med en rotorklipper skal du dog også klippe græsset oftere, da den ikke har lige så stor højdejustering som slagleklipperen. Men des oftere du klipper græsset, des større er sandsynligheden for et pænere resultat også. For at opnå et pænt resultat hver gang, er det dog vigtigt at man sørger for, at rotorklipperens knive er slebne. Ellers kan man nemlig godt få et lidt flosset resultat.

Fordele og ulemper ved rotorklipperen

Udover et pænere resultat, har rotorklipperen også flere andre fordele. Dog har den også nogle ulemper.

Fordele:

  • Den har bl.a. en lavere anskaffelsespris end f.eks. slagleklipperen
  • Den er ganske enkel at betjene
  • Den har lave driftsomkostninger

Ulemper:

  • Ikke så praktisk til ujævne arealer
  • Ikke så robust hvis der skulle komme sten og grene i vejen
  • Den er ikke så velegnet til klipning af højt græs

Du skal altså vælge rotorklipperen, når du skal klippe jævne arealer der kræver en finere klipning og som skal vedligeholdes oftere.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top