Øvrigt

Lev dit liv mere klimavenligt

En af tidens største udfordringer er klimaforandringer. Klimaforandringerne gør, at vi alle sammen bliver nødt til at omlægge vores liv og begynde at tænke mere bæredygtigt. Det kan virke som en stor omvæltning, og mange synes, at det er svært.

Den klimavenlige bolig

Boligen er et godt sted at starte, når du skal leve et mere klimavenligt liv. Her kan du nemlig lave nogle små forandringer, som du ikke mærker, men som er til stor gavn for klimaet. Du kan eksempelvis vælge en grønnere energiløsning. Det kan du f.eks. gøre ved at isolere dit loftsrum. Det er en ægte win-win, fordi du ikke kommer til at fryse så meget, sparer penge på energi, og du udleder mindre CO2.

Det kan lyde dyrt at skulle til at bygge hele ens hus om, men du kan faktisk søge energitilskud fra Bygningspuljen og få penge fra staten til dit projekt. Det er rigtigt smart, fordi du så kan du måske få råd til noget, som du ikke ellers ville få råd til.

Du kan også gøre din bolig klimavenlig på andre måder. Det kan eksempelvis være ved at få en smart skraldesorterings ordning, så du lettere kan sortere dit skrald. For hvis du sorterer mere skrald, er der også mere skrald der kan blive genanvendt.

Tænk på dit forbrug

Noget af det mindst klimavenlige er vores meget høje forbrug. Vi køber alle mulige ting, og mange af dem har vi måske ikke brug for. Derfor er det vigtigt kun at købe de ting som du virkelig har brug for.

Du kan undgå at købe ting, du ikke har brug for ved at undgå impulsindkøb. Dem kan du forebygge ved at skrive ned hvad du gerne vil have, og så vente en uge, og se om du stadig har lyst til det. På den måde kan du skære ned på dit forbrug.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top