Øvrigt

Lev en sundere hverdag ved at følge disse råd

Annonce

Har I børn, og vil I gerne være med til at sikre, at de får et sundt forhold til fødeindtag, så de hverken er bange for at spise for meget sukker, men samtidig kan nyde indimellem at spise sukker og mere usunde madvarer uden dårlig samvittighed? Her er nogle tips til, hvordan I kan få det til at gå i opfyldelse.

Skær ned på sukkerindtaget med alternativer

De fleste vælger at drikke lidt sodavand i weekenderne, for der er konsensus om, at weekenderne er tilegnet hyggelige stunder, og hertil hører for mange ganske naturligt slik, chips og sodavand. Der er dog relativt meget sukker i meget sodavand som Coca Cola og Faxe Kondi.

Hvis I ikke vil afskaffe sodavand i weekenden, fordi det i høj grad bidrager til stemningen, og fordi I heller ikke selv vil skulle undvære det, kan I fx købe Pepsi Max som alternativ til Coca Cola. I Pepsi Max er der nemlig ikke al den sukker, som der er i mange andre sodavandsprodukter, men det giver den samme smagsoplevelse, der adskiller det fra vand, mælk og lignende.

I kan på denne netavis ved navn Ringsted Netavis læse en artikel om Fødevarestyrelsens bekymring over, hvor svært det kan være som forbruger at vide, hvorfra weekendlækkerierne kommer. Det behøver I ikke at være fra Ringsted for at finde relevant.

Inkludér det grønne i måltiderne

I skal ikke nødvendigvis omlægge jeres livsstil og kostplan for at få flere sunde elementer inkorporeret. Det kan gøres ved blot at huske at skære lidt flere skiver agurk og lægge lidt flere tomater og andre grøntsager på tallerkenenerne, når I spiser aftensmad.

I kan sikre, at I alle får de fornødne proteiner, kulhydrater, vitaminer m.m. ved at spise varieret. Husk altså både at spise fisk, kød, grønt og kartofler.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top