Hus og have

Sådan finder du den rette seng med tilbehør

Ligger du ofte i din gamle seng og tænker over, hvor meget bedre din søvn ville være, hvis du havde et bedre set up i soveværelset? Så er du kommet til det rette sted, da du her får en række af råd til, hvordan du finder den rette seng med det rette tilbehør til soveværelset, så du kan optimere din søvn.

Sengen danner grundlaget – find den rette

Man tilbringer en overraskende stor del af ens liv i sengen, og det er derfor også vigtigt at give sig selv de bedst mulige forudsætninger for, at timerne i sengen bliver bedst mulige. Derfor er det først og fremmest vigtigt at få valgt en seng af høj kvalitet, da det er meget definerende for, hvordan din søvn er. Det vigtige her er at finde en sengeramme, der i størrelse og udseende passer i soveværelsets indretning. Dernæst er det vigtigt at finde passende madrasser, som giver den helt rette komfort til dig. Komfort i madrassen er i høj grad defineret af, hvor hård/blød den er, og her er det vigtigt at få valgt i forhold til krav til dette.

Topmadrasser, rullemadrasser og lagener bidrager til komforten

Madrassen skal toppes med den rette topmadras, da disse to i fællesskab skal give den helt rette komfort. Her er det vigtigt at have styr på dine behov. Hvis du har behov for en forholdsvis blød seng, er det vigtigt, at begge disse dele samt rullemadrassen er meget blød. Hvis du ønsker en hårdere seng, skal du finde kombinationer, der giver dette. Komforten for dette er meget individuelt, og det er vigtigt at finde frem til den rette komfort, og hvis du er i tvivl, kan du med fordel alliere dig med eksperter, så du får de bedst mulige forudsætninger for god søvn.

Dyner og puder ska afstemmes med behov

Gode dyner og puder er også altafgørende at få valgt rigtigt for at kunne opnå de bedst mulige forudsætninger for at få en god søvn. Puden skal kunne holde hovedet i den højde, du foretrækker at sove i med hovedet. Hvis du gerne vil ligge højt med hovedet, er det vigtigt at finde en god pude, der kan holde hovedet i den ønskede position.

Det er vigtigt, at du ligger på puden ergonomisk korrekt, og at den støtter hoved og nakke optimalt, så dine muskler kan slappe helt af under søvnen. For både puder og dyner er det vigtigt at undersøge, om materialet er fugtregulerende, så der tages højde for, hvis du skulle svede om natten. Med fugtregulerende materialer vil der altså ikke blive en indelukket fornemmelse, når man sveder om natten. Det giver anledning til bedre komfort og giver forudsætninger for bedre søvn.

Bæredygtighed og kvalitet bør være i højsædet

Når du skal vælge seng og dertilhørende tilbehør, er det altså alfa og omega at vælge produkter i høj kvalitet. Kvaliteten medfører fugtregulerende materialer, der samtidigt er virkelig komfortable og giver din krop de bedste muligheder for at ligge ergonomisk korrekt, når du sover. Det mindsker belastningen på kroppen og gør det lettere for dig at bevæge dig dybt ned i drømmeland.

Men samtidigt kan det også være en stor fordel at tænke på bæredygtigheden i de produkter, du ender med at købe. Det kan være i forhold til, at produkterne er baseret på bæredygtige materialer og derved vil være mulige at genanvende en dag, hvor du igen skal skifte nogle af produkterne ud. Det kan du blandt andet gøre med produkter fra Auping. Du kan finde gode priser på Auping online og finde kvalitetssikrede og bæredygtige produkter, der kan forbedre din søvn.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top