Hus og have

Sådan gør du din have forårsklar

Annoncør: Nanostone

Vi nærmer os stille og roligt en lysere og varmere tid, som specielt efter en vinter som denne er kraftig tiltrængt. Corona har været skyld i, at dage har føltes endnu længere end de plejer, endnu mørkere end de i forvejen var og ikke mindst endnu mere triste og ensomme. Derfor ser vi frem til den kommende forårssæson og vil byde den velkommen med endnu større arme.

Foråret betyder nemlig, at man så småt kan begynde at nyde det lyse vejr udenfor i sin have. Selvom foråret højst sandsynligt igen ikke bliver som det plejer og mange stadig må arbejde hjemmefra, betyder dette også at man får tiden til at finde på alle de ting der skal gøres klar i hjemmet. Specielt haven har efter en lang vintersæson brug for en kærlig hånd. Her får du et par tips og tricks til at gøre din have klar til foråret og de varme årstider.

Rens og imprægnér dine fliser

Én af de første ting du kan gøre for at gøre dit udendørsareal indbydende at se på, er rensning og imprægnering af fliser. De fleste danske husstande har enten fliser i indkørslen og også på terrassen. Det er derfor ofte det første man lægger mærke til når man kommer hjem eller skal have besøg. Når du renser dine fliser skal du sørge for at bruge de rigtige produkter eller få et firma til at ordne det for dig. Efter en god rensning kan det kun anbefales at du også overvejer at imprægnere dine fliser. En imprægnering vil gøre det nemmere for dig i fremtiden at holde fliserne rene, da det giver en vandafvisende overflade.

Få fjernet ukrudt

At fjerne eller luge ukrudt er ikke noget de fleste bryder sig særlig meget om, men kan gøre en betydelig forskel. Forår betyder at ukrudt begynder at vokse og sprede sig. Jo tidligere du får fjernet det, desto større chance er der for at du kan holde det nede. Du kan med fordel allerede gå i gang i februar måned med at luge, da ukrudt som brændenælder og kvikgræs allerede tidligt på året begynder at vise og sprede sig.

Saml blade og grene

En sidste ting du kan gøre for at få en flot og præsentabel have, er at samle blade og grene op af din græsplæne, buske eller andre steder. Efteråret og vinteren er typisk måneder der er præget af storm og regnvejr. Grene knækker og falder til jorden og træerne mister deres blade. Græsplæner er ofte dækket til af gamle blade og grene der flyder rundt, hvilket ikke ser specielt pænt ud. Tag en dag eller to uden for og få samlet og klippet gamle grene og revet græsplænen. Haveaffaldet kan du køre til genbrugspladsen eller smide i en kompostkværn hvis du ejer sådan en.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top