Øvrigt

Sådan kan du bedst beskytte dig selv på internettet 

Dette indhold er sponsoreret 

Internettet er et fantastisk sted, hvor der er uendelige muligheder for at læse nyheder, opnå viden, blive underholdt og holde kontakten med venner og familie. Dog er der også en masse ulemper ved internettet såsom identitetstyveri, hacking, mobning og det såkaldte ‘cat-fishing’, hvor folk udgiver sig for at være nogle de ikke er. Alt dette kan undgås, hvis du tager de nødvendige forholdsregler og bruger din sunde fornuft, når du agere på internettet.

Mistænkelige links

Du har sikkert prøvet før at få tilsendt mistænksomme links fra enten ukendte profiler eller profiler, som tilhører folk, du rent faktisk kender, enten på diverse sociale medier eller over mail. Dette fænomen kaldes phishing og går ud på at lokke folk til at klikke på links, som indeholder virus eller fører dig til et websted, som vil lokke personlige informationer ud af dig. Dette er for eksempel set i falske mails og sms’er fra folk der udgiver sig for at være Postnord, for at lokke kort informationer ud af folk. Dette kan du undgå ved at bruge din sunde fornuft og undgå at klikke på links, der ser mistænksomme ud, også fra profiler du kender, da disse personer netop selv kunne have klikket på linket og derfor blev hacket.

Brug et VPN

Du kan nemt og hurtigt beskytte dig selv, når du agere på nettet med et VPN. VPN står for virtual private network og gør dig, kort fortalt, usynlig på internettet. Det fungerer således, at din IP-adresse er skjult, så din ageren ikke kan spores og dermed er anonym, så hackere ikke kan få adgang til personfølsomme informationer såsom adgangskoder, bankinformationer eller navn og adresse. Derfor skal du bruge en VPN, så du trygt kan surfe på nettet.

Undgå offentlige netværk

Gratis wi-fi på caféer eller restauranter kan være en fordel. Dog er det især med offentlige Wi-Fi forbindelser, at du skal være opmærksom. Disse forbindelser er typisk ikke beskyttede og der er derfor stor mulighed for, at du kan blive hacket og få stjålet dine oplysninger. Især hvis du shopper på et offentligt netværk. Det er bedst at undgå at bruge disse offentlige netværk. Hvis ikke du kan undgå det, kan du igen beskytte dig selv og dine oplysninger ved at bruge et VPN.

Identitetstyveri

Identitetstyveri er også noget, der hyppigt forekommer på internettet. Hvis du oploader billeder eller informationer på offentlige og åbne profiler, kan folk meget nemt tage og bruge dine billeder og dermed udgive sig for at være dig. Dette kan du undgå ved gøre dine profiler på sociale medier private, så du selv kan bestemme hvem der følger dig.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top