Elektronik

Sådan ombygger du din PC til en gamercomputer

En gamercomputer er ikke bare godt til spil, men også til almindelig brug. I modsætning til folkelig tro, er en gamercomputer ikke kun lavet til at spille på, men også til at være hurtig til almen brug. Før noget er en gamercomputer, skal den være stærk; og er den stærk til store, krævende spil, så er den også stærk til almindelig brug. Hvis din computer er blevet sløv, er det en god ide at opgradere den, da du på den måde sparer en masse penge, i forhold til at gå ud og købe en ny. Husk dog at tjekke, at alle dine nye komponenter passer sammen; her skal du kigge efter ”Socket”, som skal have samme nummer.

Køb en Solid State Disk

En Solid State Disk forkortes SSD, og er nok en mere almenkendt betegnelse. En SSD er en harddisk, som er det hele din computer er baseret på. Hvis du skal opgradere noget i din computer, bør din første investering være en SSD. En SSD er også det flest vælger at opgradere for tiden, da den nye SSD er ved at erstatte den gamle og noget langsommere HDD. Det er ikke unormalt, at din computers opstart af dit system og af programmer bliver dobbelt så hurtigt ved opgradering til en SSD. Indenfor producenter af SSD, vil mange være godt stillet med en billig SSD fra Kingston.

Opgrader dine RAM

Dine RAM (Random Access Memory) spiller også en vigtig rolle for hvor hurtig din computer er. Mængden af RAM som du bør have i din computer, kommer an på hvad du skal bruge din computer til. Du bør derfor overveje, om du bare bruger din computer til sociale medier, lidt skriveri i Word eller om det er store, krævende spil, du bruger din computer til. De fleste computere er udstyret med 4-16 GB RAM, da dette vil dække de fleste behov. Dog kræver nye spil mere og mere, og det er ikke unormalt at se computere med 32 eller sågar 64 GB RAM, da du på den måde fremtidssikrer din computer – på den måde kan dine RAM følge med til de næste mange, store spiltitler. Også ved RAM er Kingston mest udbredt.

Grafikkort

Dit grafikkort er i de fleste spil hele essensen af din spiloplevelse. Dit grafikkort er med til at styre hvor pænt et billede du kan få frem på din skærm, og hvor flydende billedet er. Dit grafikkort styrer bl.a. også hvor høj en opløsning du kan få vist på din skærm, i samspil med din skærm. Det nytter ikke at have en stor skærm, men et lille grafikkort. Når du opgraderer dit grafikkort, er det vigtigt at undersøge, om du også bør opgradere din strømforsyning, da et grafikkort normalvis er en kraftig strømsluger.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top