Hus og have

Sådan passer du godt på dine køkkenknive

Intet køkken uden en eller flere gode kokkeknive! Knive er et af de vigtigste redskaber i ethvert køkken, og derfor er det vigtigt, at du passer godt på dine knive, så de kan forblive skarpe og brugbare længst muligt. Men hvordan skal du egentlig rengøre dine køkkenknive? Og hvad kan du gøre for, at de bliver ved med at være knivskarpe? Det kan du læse meget mere om i denne artikel.

Vask dine køkkenknive i hånden

Opvaskemaskinen er og bliver en fantastisk opfindelse, og det er fristende at smide kokkeknivene med ind i maskinen, når du rydder op efter aftensmaden. Men det er altså ikke en god ide at vaske dine køkkenknive op i vaskemaskinen. Der vil kun gå kort tid, før du får ødelagt dine knive på den måde.

 

Jern er en essentiel del af dine køkkenknive, og det bliver langsomt, men sikkert nedbrudt, hvis du udsætter det for kemiske stoffer, varme, salt og vand i din opvaskemaskine. Tag i stedet en klat sæbe på din opvaskebørste og vask din kniv af med den. Det giver dine knive en langt bedre holdbarhed.

Behandl dine knive med respekt

Det er altid en god ide at bruge dine knive til det, som de er beregnet til. Har du en brødkniv, så brug den kun til at skære brød med, og har du en forskærerkniv, så brug den udelukkende til at skære kød med. Husk altid på, at der er en god grund til, at din kniv har fået det navn, som den er blevet tildelt.

 

Pas også på med at være for voldsom, når du bruger dine knive. Frosne fødevarer eller andre hårde madvarer kan være hård kost for dine knive, så tænk dig godt om, inden du bruger for mange kræfter eller er for voldsom, når du bruger dine køkkenknive. Det kan knivbladet ikke holde til i længden.

Opbevar dine kokkeknive på den rigtige måde

Dine knive har rigtig godt af ikke at blive lagt op ad andre metalting. En knivskinne eller en knivblok er derfor en ideel måde at opbevare dine knive på i dit køkken. Vil du gerne have dem til at ligge i en skuffe, kan du også sagtens det. Så skal du bare sørge, at knivene ligger enkeltvis, og at der er tilstrækkeligt med plads til, at de ikke bliver lagt hulter til bulter eller oven på hinanden.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top