Øvrigt

Sådan vælger du den rigtige A-kasse

Hvis du gerne vil være forsikret mod arbejdsløshed efter dit studie, så er det altid en god idé at melde sig ind i en a-kasse, mens du studerer. Så længe du stadig er på studiet, er det nemlig gratis at melde sig ind i en a-kasse. Her kan du nemlig modtage dagpenge allerede dagen efter, du er blevet færdig på studiet. Du skal blot have været medlem af din a-kasse mindst et år før, du bliver færdig med studiet. Når du leder efter en a-kasse, så er der nogle bestemte ting, som du gerne skal være opmærksom på. Du kan læse mere om det nedenfor. Sammenlign også gerne de forskellige a-kasser, og vælg a kasse her.

Vælg gerne ud fra studie/branche

Det er en meget god idé at vælge a-kasse ud fra det studie, som du går på, og den branche, som du gerne vil ind i. Det er naturligvis ikke alle a-kasser, der er specifikke, men der er flere som er. Det kan f.eks. være en a-kasse som magisterforeningen. Her er der fokus på dem, som har læst humaniora. Det er ikke her, man ville anbefale en CBS-studerende at melde sig ind i. Omvendt er Business Danmark særligt henvendt til de mere business mindede.

Se på pris og fordele

Det er naturligvis en god idé at vælge den billigste a-kasse, hvis du ikke har særlig mange penge. Du skal dog være opmærksom på, at der er mange fordele i de forskellige a-kasser. Du kan få hjælp til jobansøgning, juridisk hjælp, gode forsikringer, kurser osv. Det hele kommer an på, hvilken a-kasse, du vælger. Det er derfor, at du ikke kun nødvendigvis skal fokusere på prisen. Du skal også gerne se på goderne – altså hvad du kan få for prisen udover dagpenge.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top