Øvrigt

Sådan forebygger du stress i hverdagen

Stress er desværre blevet en folkesygdom. Årligt rammes mange danskere af stress. Årsagen til stress kan skyldes flere forskellige faktorer. For mange arbejdsopgaver, dårligt arbejdsmiljø eller mistrivsel på jobbet eller studiet. Er du én af dem der føler, at du har for meget om ørene? Så bør du begynde at tænke over, hvad du kan gøre anderledes. Du kan nemlig selv være med til at forebygge stress.

Lær at sige nej

Det lyder simpelt. For mange mennesker er det dog ikke så simpelt, som det lyder. Rigtig mange mennesker har nemlig svært ved at sige nej. Det er uanset, om det gælder at sige nej til ekstra arbejdsopgaver, kaffeaftalen med veninden eller besøget fra familien.

Når du mestrer evnen til at sige nej, vil du opleve et større overskud i hverdagen. Du vil føle, at du har mere tid og på den måde slippe travlheden. Vil du gerne lære at sige nej, er det en god ide at starte med at sige nej til små ting. Efter et par gange vil du føle dig mere komfortabel med at sige nej. Da kan du så begynde at udvide til også at sige nej til lidt større ting.

Har du brug for professionel hjælp til at forebygge stress? En samtale med en psykolog kan hjælpe dig godt på vej. Hos PsykologNord finder du kompetente psykologer i Århus, som du kan booke en samtale med lige her – Psykolog Århus

Planlæg din dag

Det kan være gavnligt at skematisere din dag. På den måde kan du få et overblik over dagens gøremål og aktiviteter. Når du har dagens aktiviteter skrevet ned, kan du samtidig se, om nogle af aktiviteterne kan vente til en anden dag eller helt kan aflyses. Sørg for at du i løbet af dagen har tid til dig selv uden at skulle løbe til den ene opgave efter den anden.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top