Øvrigt

Skaf kapitalen, der skal til for at holde foreningen kørende

Penge er olie til det lokale foreningslivs fakkel. Det har nogle svært ved at forlige sig med, da penge af dem bliver set som noget vulgært og som en modsætning til den ånd af frivilligt samarbejde, der holder fx en idrætsforening kørende. Men vil du have råd til leje af lokaler, til udstyr eller til sociale arrangementer, så skal du have penge fra fx donationer, kontingenter, sponsorater, salg eller fonde.

Svært at balancere økonomien

Det er hårdt at være kasserer i en forening. For hvis ikke det er en stor forening, vi taler om, er det som at være en lus klemt mellem to negle. Bankers gebyrer truer foreninger, og med den beskedne kapital fra medlemskaber alene er det svært at få økonomien til at hænge sammen. Og at arrangere noget særligt, fx et større offentligt arrangement, er nærmest umuligt. Hvad kan gøres for at få råd?

Kan du få sponsorater?

Hvis du kan få private virksomheder til at sponsere din forening, så får du nogle få penge til noget nyt udstyr eller til ekstraordinære aktiviteter. Det kunne fx være, en lokal sparekasse kunne hjælpe. Men hvor kan du ellers få midler fra? Du kunne punge ud for en tombola med nogle gaver og håbe på, du ved salg af lodder kan tjene pengene og gevinst ind igen. Men du kunne også søge hos fonde.

Hold foreningen i live med fundraising

Du kan finde professionelle inden for fundraising, som kender til de fonde, du måske kan få tilskud til din forening fra. Og de sidder inde med den faglige ballast, der skal til for at vinkle en ansøgning korrekt. Er du så heldig at kunne få tilskud til en aktivitet, nyt udstyr eller nye faciliteter, når du langt, hvad gælder at holde foreningen i live – og at berige det lokalområde, foreningen henvender sig til.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top