Erhverv

Tips til at gøre dit kontor mere bæredygtigt

Fokus på bæredygtighed stiger dag for dag og i vores hverdag bliver vi flere steder opfordret til at tænkte miljøvenligt. Dette gælder både når vi handler ind, når vi køber kaffe på vej til arbejdet og når vi smider skrald ud derhjemme.

Derudover er der også stor fokus på verdens adskillige virksomheder og deres tilgang til miljøet, da der i dag er stor efterspørgsel på virksomheder som ønsker at gøre en indsats for at blive mere bæredygtig. Det kan dog være svært at finde ud af hvordan man gør en hel virksomhed eller et kontor bæredygtigt, sammenlignet med eksempelvis plastik, som vi hører meget mere om. I denne forbindelse vil vi nedenfor give dig nogle tips til hvad du bør overveje for at gøre dit kontor mere bæredygtigt.

Indret dit kontor med second-hand møbler

Et godt sted at starte når man skal gøre sit kontor mere miljøvenligt er at købe genbrugte møbler. Dette giver særligt mening for dig som skal indrette et helt nyt kontor som endnu ikke har nogle møbler. Genbrugte møbler behøver nemlig ikke at være gamle blomstrede sofaer og ting der ikke længere fungerer optimalt.

Faktisk er der mange virksomheder som af flere årsager kan sælge deres kontormøbler til en lille del af den aktuelle pris for at komme af med det hurtigst muligt. Her kan du med fordel slå til og give nyt liv til allerede brugte ting.

Vælg dit IT-udstyr med omtanke

Derudover kan du også overveje at investere i brugt IT-udstyr, såsom en Lenovo computer, en IPhone eller noget helt tredje. Det gælder nemlig også her, at brugt ikke behøver at være dårligt. Faktisk behøver du slet ikke at gå på kompromis med kvalitet eller funktionalitet, når du skal købe brugte varer, da disse kan komme i lige så god stand som nye.

I denne forbindelse kan du vælge at købe dit IT-udstyr hos distributører som bidrager til mere bæredygtighed og cirkulær økonomi i forbindelse med køb af IT produkter. Dette kan eksempelvis være virksomheder der handler med overskudsprodukter fra førende IT-producenter som eksempelvis DCC.dk. Ved at købe dit IT udstyr med omtanke kan du gøre dit kontor endnu mere bæredygtigt.

Køb bæredygtige kontorartikler

Du kan også gøre dit kontor mere miljøvenligt ved at købe kontorartikler i miljøvenlige materialer. Det kan eksempelvis være mapper, kuglepenne, hæftemaskiner og så meget mere. Bæredygtige kontorartikler vil typisk blive produceret med fokus på fremstillingsprocessen og gode arbejdsforhold for de ansatte.

Desuden vil du som prikken over i’et også kunne finde miljøvenlige kontorartikler, som har et flot design der vil passe ind i de fleste typer af indretning. Denne investering er ikke den dyre af slagsen, men har en betydelig indflydelse på både miljø og arbejdsforhold.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top