Shopping

3 trin: Sådan finder du den perfekte seng

Vi bruger vores seng mange timer hver nat, når vi sover. Vi tilbringer faktisk omkring 33% af vores liv i en seng. Måske er du en af dem, der udover at sove, også befinder dig i sengen, når du læser en bog, ser fjernsyn eller surfer rundt på telefonen? Det er vigtigt at have en god og behagelig seng, som både er komfortabel og støttende for din krop. En dårlig seng kan ødelægge din nattesøvn, som i sidste ende går ud over dit helbred. Men hvordan finder du den perfekte seng, som opfylder dine behov? Læs denne guide, som gør dig klogere på, hvilke 3 ting du bør overveje, når du skal ud og købe en ny seng.

 

  1. Bestem størrelse

Når du skal ud og investere i en ny seng, skal du først og fremmest tage stilling til, hvor stor en seng, du ønsker og har behov for. Er du den eneste, som skal sove i sengen eller deler du seng med din partner? Hvis du alene, kan du nøjes med en enkeltseng (90×200 cm). De fleste synes dog, at det er rart med lidt ekstra plads at boltre sig på og vælger derfor en halvandenmandsseng, som typisk er 140×200 cm, men som også fås i størrelsen 120×200 cm. I kan godt være to personer i en halvandenmandsseng, men der er risiko for, at du og din partner vækker hinanden, når I bevæger jer i løbet af natten. Det anbefales derfor, at I vælger en dobbeltseng med målene 160×200 cm eller 180×200 cm, så I har god plads at bevæge jer på i løbet af natten.

 

  1. Find din sengetype

Der findes flere forskellige sengetyper på markedet, hvor plansenge, boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge er de mest populære. Når du skal beslutte dig for en bestemt type seng, afhænger det i høj grad af, hvilke behov du har. Døjer du fx med rygproblemer eller har du behov for at kunne justere din madras? Hvis ikke du har nogle specielle behov, men blot ønsker en klassisk og simpel seng, er en planseng eller en boxmadras en god løsning for dig.

 

Plansengen består af en sengebund med en løs springmadras ovenpå, hvorimod boxmadrassen ligger nede i en box. En kontinentalseng er derimod til dig, som har behov for en seng, som giver dig maksimal støtte. Denne type seng består af flere komfortlag, hvilket giver en suveræn liggekomfort. Hvis du ønsker at kunne indstille og justere din madras til en bestemt position, skal du uden tvivl vælge en elevationsseng. Elevationssengen er især god til dig, som har brug for en bestemt liggeposition, fx på grund af dårlig ryg.

 

  1. Vælg madras og topmadras

Der er stor forskel på, hvilken madras vi hver især foretrækker. Nogle kan bedst lide en hård madras, mens andre er til en blødere madras, der former sig efter kroppen. Det vigtigste er først og fremmest at finde den madras, som bedst muligt bærer og understøtter din kropsvægt. Det er desuden din kropsvægt, der bestemmer, hvor hård eller blød din madras bør være. Det er derfor en god ide at have to madrasser frem for en stor, hvis du og din partner deler seng, så I kan få en optimal madras efter jeres individuelle kropsvægt. Når du har fundet den helt rette madras, kan du toppe komforten med en behagelig topmadras og dermed få en endnu bedre nattesøvn. Desuden beskytter du din madras og forlænger dens levetid med flere år, hvis du investerer i en topmadras. Derudover er topmadrassen også billigere at udskifte end en madras, som bør udskiftes efter 5-6 år for at kunne holde den bedste kvalitet.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top