Hus og have

Bløde detaljer til dit hjem

Når vi vælger møbler og inventar ser vi selvfølgelig på udseendet, men først og fremmest skal det udfylde den funktion vi er ude efter, og helst ikke give anledning til for meget ekstra besvær og vedligeholdelse.

Spisebordet skal kunne holde til at ungerne spilder kakaomælk for 25. gang lørdag morgen, sofaen skal både være rar at holde familiebunke i fredag aften, og holde sig pæn i mange år, og spisebordsstolene skal kunne tørres over med en fugtig klud, når lillesøster skal lære at spise grød på egen hånd. Og selvom der ikke er småbørn i huset, må spisebordet alligevel godt kunne holde til en rødvinsplet og en tabt karrysild.

Men hvordan får man så hyggen ind i hjemmet?

Bløde tæpper og puder, eventuelt af typen, der nemt kan smides i vaskemaskinen, skruer gevaldigt op for hyggen i stuen. Pudebetræk i mønstret stof camouflerer småpletter, og kan vaskes om og om igen. Køb fine vattæpper til brug i sofaen hvis det skal være vaskevenligt, og ellers en lækker uldplaid i sæsonens modefarve.

Gulvtæpper behøver ikke være væg til væg, men brug gulvtæpper til at dele rummet op i forskellige områder. Læg et gulvtæppe under sofabordet, et kludetæppe på børneværelset, en løber i gangen. Effekten er enorm.

En anden måde er med gardiner. Det typiske danske hjem har persienner, plisségardiner, rullegardiner eller lignende i vinduerne, og selvom disse løsninger er super praktiske når det kommer til regulering af lysindfald, så er de ikke super hyggelige. Gardiner, derimod, bløder rummet op nærmest uanset hvilken type du vælger. Løsningerne kan også sagtens kombineres, så du både har for eksempel mørklægningsrullegardiner monteret på vinduerne og så gulvlange pyntegardiner foran.

Hyggelys er også en mulighed, og det betyder typisk stearinlys i Danmark. Levende lys er dog ikke hverken børnevenlige eller miljøvenlige, men der er heldigvis også andre løsninger, såsom LED fyrfadslys og lyskæder, som alle øger hyggen i hjemmet.

God fornøjelse.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top