Hus og have

Sådan vælger du det rette gulv til din stue

Trænger gulvet i din stue til at blive udskiftet? Eller er du nybygger og skal til at vælge, hvilket gulv der skal være i stuen? Uanset hvad er det en stor beslutning at vælge nyt gulv. Der findes et sort udvalg af forskellige varianter, træsorter, farver og udseende.

Du vil helt sikkert gerne have et gulv i stuen, som giver rummet et hyggeligt udtryk, og som holder sig flot i mange år. Herunder får du nogle tips til, hvordan du vælger det helt rigtige gulv for dig og din stue.

Gulvets udseende er vigtigt

Når du skal vælge gulv, skal du først og fremmest vælge et gulv i en god, holdbar kvalitet, så du slipper for at skifte gulvet efter blot 10 år. Vælger du et gulv i en god kvalitet, har du nemlig et gulv som holder sig flot og elegant i mange år. Og sørger du derudover selv for at give gulvet den rette pleje, er det en livslang investering.

Der findes forskellige træsorter, som du kan vælge i mellem. De mest anvendte er:

  • Eg
  • Ask
  • Bøg

Når du har valgt den træsort, som du synes bedst om, skal du vælge om gulvets overfladebehandling skal være olieret eller lakeret. De to overfladebehandlinger giver hvert sit udtryk. Vælger du f.eks. et flot parketgulv i eg som er olieret, får du et gulv med masser af varme og sjæl. Vælger du derimod et parketgulv i eg, der er hvidlakeret, får du et gulv med et andet udtryk, nemlig et gulv i ægte skandinavisk stil, som giver rummet masser af lys.

Vælg gulv ud fra stuens udseende

Det er en god ide at vælge et gulv som passer til stuens indretning og udseende. Både til husets vinduer og til dine møbler. Har du mange møbler i brunt læder, kan det give rummet et uheldigt udtryk, hvis gulvet er hvidlakeret. En rigtig god øvelse er at forestille dig gulvet i din stue sammen med dine møbler, pyntegenstande og husets vægge. På den måde kan du måske danne dig et indtryk af, hvordan gulvet vil passe ind, og du undgår derfor at investere i et gulv som ikke passer ind i rummets indretning.

Er du stadig i tvivl om, hvilket gulv du skal vælge til din stue? Spørg en professionel fagmand. Fagmanden har mange års erfaringer med at lægge gulve og kan helt sikkert guide dig, så du får et gulv, som du synes er flot og som passer ind i rummet. Det er også en rigtig god ide at få en professionel til at lægge dit gulv. En professionel gulvlægger er uddannet og erfaren, når det kommer til at lægge gulv. Ved at bruge en professionel gulvlægger slipper du selv for besværet med at lægge gulvet, og du er sikker på at du får et flot og holdbart resultat, hvor gulvet ikke knirker.

En professionel fagmand kan også rådgive dig omkring pleje af gulvet, som er en vigtig faktor, for at holde gulvet flot og sundt i mange år.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top