Hus og have

Derfor er vedvarende energi i din bolig en god idé

Der er i øjeblikket meget tale omkring, hvordan vedvarende energi i stigende grad skal være en større del af vores samfund. Det gælder også for privatpersoner som dig, hvor langt de fleste stadigvæk gør brug af ”sort” energi. Du har måske overvejet at tage skridtet, men skridtet kan føles som et enormt spring, da de færreste fuldstændig har overblik over den vedvarende energi detaljer. Din elforsyning er dog noget, som kan ændres forholdsvist nemt, og som ikke ændrer det store i selve boligens konstruktion og bebyggelse. Der er også en række valgmuligheder, så du kan selv udvælge den del af boligen, du er villig til at ændre på. Du kan eksempelvis udskifte dine opvarmningskilder ud med jordvarmeanlæg eller varmepumper, eller blot udskifte dine lys med LED-pærer, hvilket kan være et godt først skridt. Et af de mest effektive og udforskede områder er dog solceller som elforsyning til boligen.

Solenergi: Hvad er det, og hvordan skal jeg bruge det?

Solceller placeres på husets tag, her absorberer de solens varme og omdanner det til strøm. Det kan være en stor investering at lave, og mange er usikre, om det er værd at gå gennem besværet med at installere dem. Her er en række grunde til, at det vil være en god investering i længden:

  • Det er fremtidssikrende. Fremtiden byder højst sandsynlig på mindre kul, olie osv., så når den tid kommer, vil du allerede være klar.
  • Hvis du ønsker at hjælpe klimaet, er det en af de mest effektive handlinger, du kan lave.
  • Økonomisk fortjeneste. Du kommer til at spare penge, da du ikke skal betale for din egen energiproduktion. Desuden kan der tjenes penge på overskydende strøm.
  • Kul, olie, fyr osv. kan løbe tør. Solens kræfter løber ikke tør de næste milliarder af år.
Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top