Øvrigt

Det fantastiske efterskoleophold

Ét år på efterskole svarer til 7 menneske år. Det er mange efterskolers mantra, og der er uden tvivl noget om snakken. Et efterskoleophold kan give unge både faglige og sociale kompetencer, som ikke kan findes tilsvarende nogen andre steder. Efterskole er naturligvis ikke vejen for alle, men det er ganske sjældent at man møder folk, som ikke var begejstrede for deres efterskoleophold. Hvis du som forælder overvejer potentialet for et efterskoleophold på dit barns vegne, kan det indimellem være lidt vanskeligt at sætte sig ind i de forskellige forhold. Hvis du læser med her, kan du forhåbentlig blive en smule klogere på de forskellige efterskoler og de mange forskellige muligheder for dit barn.

 

Livsglæde med hjem i rygsækken

Efterskoler er grundlæggende sociale og faglige højskoler, som tilbyder et alternativt folkeskoleår i 8., 9. eller 10. klasse (ofte kun de to sidstnævnte) for unge mennesker. Mange teenagere vælger efterskoleopholdet, fordi de måske trænger til nye luftforandringer eller nye udfordringer, og hvis man finder den rette skole, kan valget vise sig at blive guld værd. Personalet er eksperter, når det gælder de optimale sociale rammer. Det er desværre ikke alle relationer og efterskolevenskaber der bliver hængende, men de sociale kompetencer, der tilegnes i løbet af opholdet, er nogle man tager med sig for resten af livet. Der skal således gå meget galt, hvis man som forældre ikke står tilbage med følelsen af, at efterskoleopholdet var en rigtig god investering. Betalingen for opholdet er desuden reguleret i forhold til indkomstgrundlag, så du behøver på ingen måde at blive ruineret for at sende dit barn afsted til et år eller to, som med garanti vil sende han eller hun modnet afsted med nogle skønne værdier i rygsækken.

 

Efterskoletyper og kristne værdier

Der findes et væld af forskellige efterskoletyper, som har specialiseret sig indenfor en lang række felter. Hvis du og dit barn vægter en bestemt faglighed højt, er der uden tvivl mulighed for at fordybe sig i denne på en af landets mange skoler. Efterskoler med fokus på natur, teknik, elitesport, maritime omgivelser eller fokus på et højt akademisk niveau er bare et udpluk af de mange forskellige typer, der eksisterer. Hvis du har opdraget dit barn i den kristne tro, kan du med fordel også overveje en efterskole, hvor han eller hun får mulighed for at dele og styrke de kristne værdier med ligesindede unge mennesker. Man behøver ikke at være ortodoks til fingerspidserne, da efterskolerne er meget rummelige. Det vigtigste element er troen på det kristne livssyn og fællesskab i al almindelighed. Hvis du overvejer at snakke med dit barn om muligheden for et kristent efterskoleophold, kan du med fordel kigge nærmere på Sædding, som er en efterskole i Vestjylland beliggende i smukke Ringkøbing-Skjern kommune. Her får dit barn mulighed for at forme sin fremtid gennem socialt samvær og en høj grad af faglig fordybelse. Efterskolen udbyder mange forskellige linjer, hvor der højst sandsynlig er en eller to, som falder i dit barns smag.

 

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top