Øvrigt

Drømmer du om at udgive din egen bog?

Annoncør: Digitaltryk Odense

Der er nok en del danskere, som går rundt med en lille forfatterdrøm i maven. Skrivning er nemlig en helt fantastisk kunstform, hvor det er muligt at udtrykke et væld af forskellige tanker og idéer.

 

Men vejen til de etablerede forlag kan godt være svær, for der er mange om buddet. Men heldigvis behøver du bestemt ikke at gå den traditionelle vej for at få din bog udgivet. I dag er der nemlig mange måder at være forfatter på. En af dem er ved gøre brug af selvudgivelse. Det kan du læse meget mere om i denne guide.

 

Bogtrykkerier

Du behøver heldigvis ikke selv sidde og bakse med at binde dine bøger ind for at få dem ud på det danske marked. I dag kan du i stedet sende din tekst til bogtryk, hvor firmaet så vil tage godt hånd om din bog.

 

Du bestemmer selv i hvor stort oplaget skal være, og du har i det hele taget en masse frihed, fordi det er dig, som er chefen. Du beslutter helt selv, hvad der skal ske med dit skriveprojekt. Og så kan du naturligvis se frem til den dag, hvor du kan stå med din helt egen bog i hånden. Det kan næsten kun gå for langsomt.

 

Vejen til selvudgivelse

For at kunne udgive en bog, kræver det selvfølgelig også, at du får skrevet noget, som er værd at sende ud til læserne. Og her er det allerbedste råd at tage imod alt den hjælp, du kan få. Som forfatter kan det nemlig godt være svært at vise sine skriveprojekter til andre, for man lægger ofte en masse tid og energi i bogen.

 

Det kan være svært at overlade sit hjertebarn til andre. Men konstruktiv kritik er vejen frem, så hvis du kan finde nogen i din omgangskreds, der er klar på at være betalæsere, kan det bestemt anbefales. Du har selvfølgelig altid det sidste ord, men det kan være rigtig givende at indgå i en dialog med andre.

 

Marketing

Det er imidlertid de færreste forfattere, der får succes, så snart bogen er kommet fra trykkeriet. Ofte kræver det nemlig en del arbejde at udbrede kendskabet til din bog, så den rent faktisk finder vej til læsernes hænder.

Derfor kan det godt betale sig at lægge en masse energi i hele marketingsdelen af dit forfatterskab. Her kan sociale medier være et rigtig godt værktøj til at få din bog ud til så mange mennesker som muligt. Du kan for eksempel oprette en Instagramprofil, hvor du fortæller om din skriveproces. Samtidig er det en rigtig god idé at sende din bog ud til forskellige bogblogger, som måske vil kvittere med en anmeldelse.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top