Øvrigt

Fortabt i corona – sådan kommer du videre

 

Mange oplever stress, angst, depression og ensomhed i denne tid. Flere, som har stiftet bekendtskab med disse problematikker i forvejen, oplever ligeledes en forværring af symptomerne i denne tid. Ingen havde regnet med at pandemien skulle varer ved så længe, men her står vi og mange er ramt mentalt. Det kan føles uoverkommeligt at leve i denne hverdag, hvor vi ikke kan dyrke os selv som vi plejer, og ikke mindst vores sociale relationer. Har du det også sådan? Så læs med herunder og få nogle spæde tips til at komme igang igen.

Lav mindst een plan om dagen

Det er vigtigt at sætte sig noget for dagen. Hvis du ikke gør det, da kan det føles meningsløst at stå op. Dagene kommer ligeledes til at flyde sammen og vi kan opleve at blive helt konfuse. Lav derfor een plan om dagen, som selvfølgelig er forsvarlig i henhold til tiden. Gå en tur mandag, handel ind tirsdag, hold et virtuelt møde med dine venner onsdag. Torsdag kan du gøre hjemmet hovedrent, fredag kan du aftale at spise sammen med dem der er i din inderkreds. Lørdag og søndag kan du aftale en gå-date med nogle venner. På denne måde har du noget for, og kan planlægge dagen derudfra.

Find glæden og spændingen ved nye hobbies

Det er kommet på mode at lave sin egen surdej. Den skal passes og plejes og går alt vel, ja så kan du stolt vise dit smukke, luftige bagværk frem. Måske du kan finde dig en tilsvarende hobby, der kan få dig til at slappe af og finde indre ro? Det kunne være, at du skulle dyrke mindfulness og yoga, begynde at strikke eller – noget helt andet – spille Online casino. Spillene online kan give dig spænding og du kan vinde penge. Ved at vinde penge eller komme i mål med dine projekter vil du opleve meget glæde i din hjerne, som både krop og sind har godt af. På spillemyndighedens hjemmeside, finder du alt den hjælp, som du behøver, hvis du er blevet afhængig af spil.

Giv dig selv den tid du behøver

I denne tid, er det vigtigt at du ikke stresser over, at du ikke kan alt det du plejer. Du skal undgå at bruge ord som “burde” og “bør”. Du burde intet andet end at tage dig af dig selv i denne tid. For mange er det rigtigt sundt, at få roen til at mærke sig selv igen. Haven er et godt sted at være alene og samle tankerne. Gør eventuelt din have forårsklar. Det kan skabe ro i sindet, at der ikke lægger blade over det hele, at havemøblerne fylder i skuret og at alt omkring dig roder. Havearbejde kan være afslappende og give dig fuldkommen ro, når arbejdet er færdigt. Vigtigst af alt, skab ro omkring dig og sæt dig selv først – altid.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top