Erhverv

Få arbejdskraft for det halve

Hvis du leder efter en totalløsning til et større arbejde, er det som regel en entreprenør man tager kontakt til. Her får man som regel hele projektet leveret og man får det til en skarp pris uden problemer.

Entrepriseløsninger

For entreprenører er en af de største udgifter forbundet ved arbejdet der skal udføres – arbejdskraften.

I takt med EU’s frie bevægelighed kan man arbejde i hvilket som helst land, så frem de begge er en del af EU.

Dette har åbnet en stor mulighed for mange arbejdere, de har set muligheden i højere lønninger i nogle lande. Mange har også brugt muligheden for at kunne udnytte visse landes skattefordele, især landbrug-, bygge- og anlægsbranchen har kunne mærke dette.

Mange Østeuropæere har taget chancen, de taget til lande med mere favorable lønninger under arbejdsperioder for at tjene meget mere.

Dansk arbejdskraft

Byggebranchen har i mange år manglet arbejdskraft.

Hertil mener mange at en stor grund til den manglende arbejdskraft ligger hos virksomhederne selv.

Der er fortsat en stigning af unge der uddanner sig inde for bygge- og anlægsbranchen, dog er der færre praktikpladser.

Arbejdspladserne som har til ansvar at skulle huse de unges praktikpladser har ikke været gode nok mener 3F.

De søger primært erfarende ansatte for her at kunne slippe for oplæring. På den måde sørge de for der er et hurtigere og bedre resultat. Dette resulterer dog i, at der er flere og flere unge som ikke kan finde praktikpladser og derfor ikke kan komme ud på det reelle arbejdsmarked.

Hvis du er en af de unge som har taget den uddannelse, men har svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet, har du inde hos fair-laan.dk mulighed for at få et økonomisk tilskud der passer lige dit behov indtil du kommer i arbejde.

Østeuropæisk arbejdskraft

Meget arbejde bliver i dagens Danmark udført af andre EU landes arbejdere. Kigger man på bygge- anlægsbranchen kan man se, at rigtig meget af arbejdskraften kommer fra Østeuropa.

Udlandsarbejdere er kommet for at blive, antallet af udlandsarbejdere er siden 2011 blevet over fordoblet i Danmark. I 2017 var der godt 36.000 udlands medarbejdere i den danske bygge- og anlægsbranche.

Attraktive lønninger

Mange faglærte kommer til Danmark for at arbejde i mange brancher, det er dog bygge- og anlægsbranchen hvor der er stort fremtog af udlandsvestlige arbejdere.

En god grund til at mange kommer fra f.eks. polen eller Rumænien er, at lønnen er meget favorable i Danmark.

I 2017 var lønnen i bygge- og anlægsbranchen i Polen blot 17 procent af den danske, på samme tid lå lønnen i Rumænien på kun 11 procent.

Dette har resulteret i en markant forhøjet andel tilflyttere fra de Østeuropæiske lande, hertil er antallet af arbejdere fra Østeuropa steget markant i bygge- og anlægsbranchen.

Book din vikar

Så hvis du er en entreprenør og har et presset budget eller blot vil spare på arbejdskraft, kan du med fordel bruge nogle polske håndværkere. Hvis du vælger at booke dine vikarer igennem balticworkforce.dk, lover de en besparelse på 20-30% i forhold til de fastelønudgifter.

Hertil reklamerer de med at Østeuropæiske både levere et formidabelt resultat til en skarp pris, men at man også bliver glad for deres lave sygefravær.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top