Erhverv

Sådan skaber du de bedste forudsætninger for dine ansatte

Når man ejer en virksomhed, er det ofte på prioriteringslisten, at de ansatte i den virksomhed, man ejer, har det godt – både individuelt og indbyrdes. Der er flere måder, hvorpå man kan sørge for, at virksomhedens ansatte får de bedste forudsætninger for både et godt arbejdsmiljø og et godt kollegialt fællesskab.

Et stærkt fællesskab


For en virksomhedsejer er det som regel gerne i høj kurs, at de ansatte værdsætter hinanden indbyrdes. Et godt kollegialt sammenhold kan nemlig bidrage til en stærk og god arbejdskultur. Der er flere måder, hvorpå man som ejer af en virksomhed kan styrke sammenholdet blandt medarbejderne. For eksempel kan teambuildingsøvelser og afdelingsudflugter bidrage til et godt fællesskab på arbejdspladsen.

Festudvalg og fredagsbarer   


Julefrokosten er selvfølgelig vigtig for en arbejdsplads, da det er en årlig begivenhed, hvor man fejrer højtiden og hygger sig med hinanden. Det kan dog være en god idé at arrangere flere fester og sammenkomster for din virksomhed, da det er en måde, hvorpå dine ansatte kan omgås hinanden uden for arbejdstiden. Du må dog sørge for at afholde nogle arrangementer, som folk synes er hyggelige og har lyst til at deltage i. Du kan eventuelt udnævne et festudvalg, som kan stå for at planlægge arrangementerne på samme måde, som virksomheden nord advertising har gjort.

Frisk luft og træning    


Det er ikke givet, at alle ansatte træner i deres fritid, men for nogen kan motion og frisk luft være et must for at kunne komme igennem dagen. Som arbejdsgiver kan du indføre tidspunkter i løbet af dagen, hvor de af virksomhedens ansatte, som ønsker det, kan gå en tur og få løsnet op i muskulaturen. Du kan også arrangere et årligt motionsarrangement eller månedlige motionsdage, hvor alle ansatte kan deltage og træne sammen som en del af arbejdsdagen. Du kan læse mere om, hvilke fordele træning og frisk luft kan give til din arbejdsplads ved at læse mere her.

Ergonomiske stole og borde


Stillesiddende arbejde kan forøge risikoen for gener og ubehag i kroppen, særligt hvis det gentages igen og igen over en lang periode. Med et ergonomisk arbejdsmiljø kan du dog mindske risikoen for arbejdsskader blandt dine ansatte. Du kan således med fordel investere i materialer, borde og stole, som sænker risikoen for fysisk belastning og gener. Det kan for eksempel være et hæve-sænke-bord, hvor den ansatte selv kan bestemme, hvilken arbejdsposition vedkommende ønsker at arbejde i. Du kan læse mere her.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top