Øvrigt

Fra tungt fyldmøbel til let stilikon

I gamle dage var sovesofaer oftest nogle store uhåndterlige, tunge og ikke videre flotte konstruktioner, man helst gemte væk på børneværelset eller i en kælder. Sådan er det ikke i dag, hvor en revolution inden for design og teknisk snilde har gjort det praktiske møbel til stilrene og minimalistiske ikoner. Sofaerne kan i dag fås i et væld af stilarter og designs, der vil passe ind i snart sagt enhver dagligstue til fordel for dem, som ikke lige har kvadratmeter til indretning af et helt gæsteværelse.

Ny designergeneration

Bag de nye sovesofaer står en helt ny generation af ofte danske møbeldesignere, som sætter en ære i, at deres sovesofaer skal være virkelig flotte. Men de skal også være behagelige at sidde i, når de bruges som sofaer og super lækre at sove i, når man slår den ud for sine overnattende gæster. En af hemmelighederne bag mange af de nye sovesofaer er, at de helt ligesom en almindelig seng i det bedre prisleje er udstyret med pocketfjedre, som giver en høj komfort og en behagelig søvn. Pocket-fjederen er svejset individuelt ind i en pose af nålefilt, hvilket gør, at alle fjedrene arbejder individuelt og sikrer en optimal støtte til kroppen.

Forskellige komfortzoner

Fjedrene er også inddelt i forskellige komfortzoner, så kroppen under søvnen får den støtte, den har brug for, alt efter hvilken position man ligger i.De smarte nye sovesofaer er også tit udstyret med praktiske opbevaringsrum under madrassen til dyner og meget mere. Designet er altså virkelig gennemtænkt. Sofaen skal fremstå elegantog klassisk som møbel, samtidig med at den er både nem og praktisk af folde ud.

Produceret i Danmark

Et andet opsigtvækkende aspekt ved mange af de nye sovesofaer er, at de ikke længere er produceret af underbetalte et eller andet sted ude i det fjerne østen. Nej, i dag bliver de smarte sofaer igen i stor stil produceret på danske virksomheder, som vinder international hæder og anerkendelse for sine produkter, og hvor omkostningerne bliver holdt nede af dygtig organisering og brug af stadig smartere værktøjer. En af de mest driftige er møbelfabrikken, Innovation Living, der har den prisvindende møbelarkitekt, Per Weiss, som kreativ direktør.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top