Øvrigt

Gå ind i en analyse med gode modeller og opnå de bedste resultater

Der er flere forskellige ting, man skal være opmærksom på, når man skal analysere forskellige kilder i danskfaget, hvilket er gældende, uanset om det er i forbindelse med skolearbejde eller blot ganske almindelig nysgerrighed. Det er dog vigtigt, at man har nogle forskellige analysemodeller under huden, således man kan benytte disse for at få åbnet en tekst op for analysen.

Forskellige modeller til forskellige typer af kilder

Der findes flere forskellige analyser og analysemetoder, og det er vigtigt at få fundet de rette, således man får lavet den bedst mulige analyse af den givne kilde. Eksempelvis kan det være, at man har et digt, man skal have analyseret, hvorfor det kan være en fordel at kende til digtanalyse. Her skal man have øje for, at der findes forskellige typer af digte i form af traditionelle digte, hvor længde, rim og form er ens gennem digtet. Herudover er der prosadigtet, hvor stroferne varierer, og det er herfor ikke på samme måde ensartet, som man eksempelvis ser det hos de traditionelle digte. Herudover findes rapdigtet, der minder om prosadigte, da de varier meget i strofer og form fra linje til linje. Dernæst kan man underopdele digtene i forhold til det, de indeholder, hvor man eksempelvis har et episk digt, dramatisk digt, lyrisk digt, vinyllyrik og knækprosa. Digte analyseres bedst med forskellige analysemodeller i forhold til indholdet, og det er vigtigt at finde de rette modeller og metoder.

Vær kritisk i informationssøgningen

Når man søger information forskellige steder om analysemodeller og lignende, er det vigtigt, at man har en vis kildekritik over for de forskellige informationer, man finder online. Man bør vælge en troværdig kilde som den, ovenstående link leder ind til, da man herved kan være mest sikker på, at det, der står, er rigtigt og kan benyttes. Det er vigtigt at have kildekritik, da det kan ødelægge en ellers god analyse, hvis man benytter stof fra en kilde, der ikke har styr på alle informationer og fakta. For at finde en god kilde, skal man benytte sin fornuft og afstemme noget af det, der står på sitet, med den viden, man selv er i besiddelse af, og hvis dette stemmer overens, vil man i højere grad kunne stole på den givne kilde.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top