Øvrigt

Nystartet selvstændig? Få styr på tankerne og din virksomhed

Det kan være nervepirrende at starte sin egen virksomhed, der kan være meget på spil, og der er meget man skal have styr på. For det første skal man lige stoppe op og klappe sig selv på skulderen. Det er sejt, at man har taget det modige skridt at blive selvstændig. Dernæst skal man sørge for at lave nogle grundregler for sin hverdag, fordi det kan være svært at holde op med at arbejde – også når man har fri. Derfor er der nogle gode vaner, man skal tillægge sig.

Begreber, processer, afdrag og bidrag

Især i den første del af sin virksomheds liv, skal man arbejde hårdt og mange timer, for at få skabt sig et navn. Men ud over det at markedsføre sin virksomhed, skal man også lære en hel masse nye begreber at kende. Du skal finde ud af at lave moms, du skal kunne betale løn til dine medarbejdere – hvis du har sådan nogle – og du skal vide, hvad sådan noget som dækningsbidrag betyder. Når du sidder med dit budget, vil du opdage at dækningsbidrag er et ord, man forbinder med noget meget vigtigt. Det dækker nemlig blandt andet over, hvor meget der er tilbage – altså overskuddet – fra sit salg, når de direkte salgsomkostninger er trukket fra.

Styr på vigtige begreber og processer – ro i hovedet

Hvis man ikke har styr på de forskellige ting, man skal have styr på, når man har sin egen virksomhed, så får man rod i hovedet. Når man har lært de forskellige ting, og har ydet en god indsats for at lære det hele at kende, så får du lettere ved ro i hovedet. Du kan lave forskellige mindfulness øvelser, som kan være med til at styrke denne ro og sørge for, at du kan rumme alt det nye. På den måde tager du ikke din virksomhed og alle de eventuelle bekymringer med dig i sengen, når du skal sove.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

To Top