Shopping

Gavekøb – kvalitet frem for kvantitet

Forbrugersamfundet er ved at ændre sig for de fleste. Det er der flere gode grunde til. For det første er de fleste ramt på pengepungen af inflationen og de stigende priser. For det andet er vi blevet langt mere miljøbevidste. Og sidst men ikke mindst, har en kombination af de to første ting fået os til at ændre holdning til alle de ting vi kan købe.

Mange er begyndt at gå langt mere op i kvalitet frem for kvantitet, også når det gælder løb af gaver. Hvor det før gjaldt om at ramme et bestemt gavebudget eller at give så mange gaver som muligt, handler det nu i højere grad om at give noget der giver mening, betyder noget og har en personlig værdi frem for en økonomisk. Ønsker du også at tænke kvalitet frem for kvantitet, når du køber gaver, så læs med her.

Undgå præcise gavebudgetter

Er I flere der går sammen om en gave, så lad være med at falde i fælden med at fastlægge et præcist gavebudget på forhånd. Gør man det, er der nemlig to muligheder. Personen der køber gaven, ender med at spæde lidt ekstra til selv, eller også ender I med at købe den egentlige gave og så en åndssvag ekstra ting for at ramme det præcise beløb.

En bedre måde at gøre det på er, at fastsætte et cirkabeløb – for eksempel 50-70 kroner, og så først opkræve alle gavegiverne til sidst. På den måde er gaven ikke udelukkende afhængig af budgettet, og modtageren ender ikke med en ubrugelig æske gajoler, eller hvad der skulle til for at ramme budgettet helt præcist.

Gå op i kvalitet

Når man siger kvalitet frem for kvantitet, skal man også gå op i kvaliteten. Det handler om at finde noget, som har god kvalitet og holder længe. Og det er ikke nødvendigvis de dyreste produkter. Her kan anmeldelserne hjælpe en hel del, for de gør det muligt at finde ud af, om den gave du skal til at købe, overhovedet er pengene værd.

Et godt sted til at sammenligne produkter er Onlythebest.dk. Onlythebest.dk – Når kun det bedste er godt nok, lyder sloganet, så det siger sig selv, at her er fokus på kvalitet og produkter der holder i længden.

Personlighed frem for penge

Du kender det godt: du er i gang med at købe julegaver, men gaven til din storesøster er endt med at koste 200 kroner mere end gaven til din mor. Derfor stormer du rundt og prøver at finde et eller andet til 200 kroner, som kan udligne. Og det er her det går galt. For næste år sker det modsatte, og så får din storesøster noget ubrugeligt til 200 kroner, for at undgå at gøre forskel.

Det bedste du kan gøre er at fokusere på at give venner og familie noget de ønsker sig, eller noget du tænker passer til lige præcis DEM, i stedet for at fokusere på prisen. Det behøver hverken være dyrt eller stort, for det vigtige er, at det betyder noget.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste artikler

To Top