Øvrigt

Guide: hjælp dit barn til at sove bedre

Er du som forælder frustreret over, at dit barn sover meget uroligt enten om dagen eller natten og måske vågner flere gange, så er der gode råd at hente i følgende artikel!

Prøv nye metoder og gentag det, som virker

Det er vigtigt, at du finder ud af, hvad der ikke fungerer, og hvad som gør. Herefter skal du skrotte de rutiner, som ikke hjælper dit barn på vej til en god lur eller nattesøvn. På samme måde er det utroligt vigtigt at indføre nye ting til rutinen, hvis du har fundet noget, som virker for netop jer. Er du tom for idéer, og føler intet hjælper, så kan du overveje at prøve en slyngevugge med motor, som er et effektivt hjælpemiddel, især hvis dit barn har svært ved at falde til ro om dagen.

Morgenens opvågning har stor indflydelse

Faktisk betyder opvågningen af barnet mere for nattesøvnen, end man tror. Har dit barn gode oplevelser forbundet med det at vågne, har dit barn også nemmere ved at falde i søvn og ligge roligt. Barnet kan altså glæde sig til at vågne op til noget godt, og søvnen bliver på denne måde mere positiv. Et godt trick kunne derfor være at indføre en godmorgen historie til rutinen, når barnet vågner. På denne måde har barnet mulighed for at vågne roligt om morgenen og få en god start på dagen.

Prioriter nærvær og kærlighed inden sengetid

Har du fokus på kærlighed, tryghed og nærvær inden sengetid, så har dit barn med stor sandsynlighed også lettere ved at falde i søvn. Undgå derfor skæld ud og trælst sprog om aftenen, da dette skaber en masse unødvendigt tankemylder i løbet af søvnen. En god idé kan i stedet være at tale om positive oplevelser og situationer, som er sket i løbet af dagen!

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste artikler

To Top