Øvrigt

Har dit hjem korrekte elinstallationer?

I den seneste tid har du sikkert tænkt mere på dit elforbrug og dine elektriske apparater i hjemmet, end du tidligere har gjort. En kombination af elpriser på himmelflugt og større fokus på vores CO2 aftryk, har medført en markant nedgang i danskernes elforbrug. Dette er virkeligt positivt og vil forhåbentlig være en blivende trend. Så hvis du ikke allerede har gjort det, er det måske nu din bolig har brug for et eltjek? Og her drejer det sig ikke blot om forbrug, men også sikkerhed.

Hvorfor er det en god ide at få tjekket elinstallationer?

Når de fleste hører ordet ”eltjek”, vil de nok tænke på det, der efterhånden er blevet lidt en sport for folk, med variabel elpris: At følge den daglige prisudvikling på elmarkedet, så man kan planlægge sit elforbrug ud fra, hvornår el er billigst. I mange danske hjem har man således flyttet mange af de elkrævende aktiviteter til ”de billige timer” om natten. Især vaskemaskine, opvaskemaskine og tørretumbler programmeres til at udføre deres opgaver i tidsrummet fra midnat til 6 om morgenen. For nogle er dette dog ikke muligt, enten fordi deres hårde hvidevarer ikke kan programmeres, eller fordi de larmer så meget, at det vil forstyrre beboernes søvn. Men et eltjek kan også være en grundig gennemgang af de større elinstallationer i hjemmet, såsom stikkontakter, cirkulationspumpe og lignende.

Sikkerhed er vigtig

I mange boliger af en vis alder er der blevet repareret og installeret over en længere årrække. Nogle installationer vil være forældede og utidssvarende. Andre vil måske ligefrem være en sikkerhedsrisiko. I grelle tilfælde kan en fejl i en installation føre til en kortslutning eller, i værste fald, brand. Når det kommer til elektricitet i hjemmet, er det klogt at tilsidesætte gør-det-selv mentaliteten og trangen til at spare penge. Tilkald i stedet professionel hjælp. Elpæren kan du dog selv skifte.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste artikler

To Top