Hus og have

Opdatering af huset: Gør dit hus ekstra hyggeligt

Du har haft den samme indretning længe. Men ved ikke, hvor du skal begynde eller slutte, for at opdatere dit hus. Du vil gerne gøre det hyggeligt, men stadig beboeligt. Her kommer guiden til, hvordan du kan forbedre dit hus, så det bliver hyggeligt, stressfrit og passer til dig, som person.

Indretningens påvirkning af sindet

I dit hus findes der nogle rum, hvor du tilbringer mest af din tid. Du bør derfor starte med et af de rum. Stuen er det sted, du helst vil være efter en lang dag på arbejde. Her kan du sætte dig ned, slappe af og nyde du har fri. Men er der for meget rod og problemer med indretningen, kan det være svært at finde roen.

Noget du derfor kan gøre, er at rydde rummet og begynde fra en ende af. Start med væggen. Det er her du finder farver, der afspejler din personlighed og hvordan du gerne vil have det. Det skyldes at maling kan gøre meget for et rum, og for dit humør.

Malingen der gør det nemt at indrette

Valget af malingen og inventar afspejler, hvem du er som person. Vil du gerne have et mere åbent og afslappende sind, kan de lyse farver være gode. De bringer lys ind i rummet. Du kan vælge lige den farve du elsker og bruge pastelfarven deraf. Det gør det utrolig nemt at indrette efterfølgende. Med pastelfarver, kan du nemlig både indrette med inventar med kraftige farver eller bløde farver. Det handler egentlig om, hvad du føler for. Har du dog mange kraftige farver, bør du anvende dem over det hele. Noget populært i 2019 er kontraster, så du kan bare springe ud i det.

Det rette inventar til en hyggelig indretning

For at skabe den rette hyggelige stemning i hjemmet, gør farver rigtig meget. I køkkenet, bør du anvende flotte karklude fra Georg Jensen Damask eller håndklæder, som skaber en flot indretning. Selve køkkenet kan du gøre unikt, ved at installere et farverigt køkken. Det populære i år, er naturkøkkenet, hvor farverne afspejler naturen. Her er en flot efterårsfarve, som mørkerød helt perfekt. Er det lidt for voldsomt for dig, så er den mørke skovgrønne også helt unik. Med mørke farver i køkkenet, er det bare med at vælge køkkenredskaber i mørke farver hele vejen igennem.

Hyggestemningen der varer ved

Danmark er kendt for ”hygge”, hvilket er noget, vi som danskere elsker. Der er mange måder at skabe hygge i sit hjem på. Men at se tv foran brændeovnen i en tætsiddende sofa, hvor vi holder om hinanden og spiser fredagsslik med familien, er noget helt unikt. Det er her vores familie samles. En god ide, kan derfor være at anlægge en brændeovn. I de perioder, hvor i ikke kan opvarme hele huset med brændeovn, bør i også få anlagt et pillefyr. Miljøvenlige træpiller kan fås på stampemollen-traepiller.dk, hvor I kan få billige HD-træpiller, med en høj kvalitet, som altid er den samme.

Havens essentielle betydning

Er man så heldig at have en have ved sin bolig, kan man også gøre den ekstra hyggelig. Det, at kunne gå ude i sin have, skaber en utrolig afslappende følelse, hvis den er ryddet op og ser ordentlig ud. En god ide, er at indrette sin have, så den passer til en. Er i flere i familien, som gerne vil have noget ud af haven, kan i indrette den i zoner. En del, hvor i kan have en legeplads til ungerne, med græs til en boldbane, klatrestativ og gyngestativ. En plads, hvor i kan have en urtehave og/eller et afslapningspunkt, hvor i kan se hele haven fra. Her kan i indrette med en lille overdækning, med puder under, hvor i kan bygge et stativ til bøger og plads til et glas med vin eller kop med kaffe, så i altid kan gå ud og holde øje med jeres legende unger, hvis ikke det er hyggeligt, så ved jeg ikke, hvad er.

Click to comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

To Top